کرمانشاه؛
باید و نبایدهای روزه‌داری برای مادران باردار و شیرده

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛شیوا کاظمی مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  گفت: در این میان برخی از این افراد هستند که همچنان مصر به روزه‌داری‌ اند.

وی افزود: در خصوص مادران باردار، روزه‌داری در سه ماهه ابتدای بارداری ممنوع است، زیرا در این دوران بیشتر اندام‌های جنین در حال شکل گیری بوده و نیاز است مواد مغذی و املاح به میزان کافی در اختیارش قرار بگیرد و در غیراینصورت رشد جنین با اختلالاتی مواجه خواهد شد.
 
 کاظمی تصریح کرد: در سه ماهه دوم بارداری که جزییات اندام‌ها در حال شکل گیری است و نیز در سه ماهه سوم که دوران وزن‌گیری جنین است، در صورت مشورت با پزشک و با احتیاط می‌توان روزه گرفت.
 
وی افزود: در این زمان چنانچه مادر دچار سرگیجه و یا افت فشار در طول مدت روزه شد، باید بلافاصله روزه خود را شکسته و افطار کند. همچنین مادران باردار در هر سنی از بارداری باید از گرفتن روزه در روزهای بسیار گرم سال خودداری کنند.
 
این مسئول تصریح کرد: روزه‌داری در سه ماهه دوم و سوم بیش از جنین به ضرر مادر است، زیرا جنین برای رشد خود از مواد ذخیره شده بدن مادر استفاده می‌کند و مادر عمدتا با ضعف مواجه می‌شود.
 
کاظمی در خصوص روزه داری مادران شیرده نیز سن نوزاد را عامل مهمی در این زمینه عنوان کرد و افزود: چنانچه نوزاد هنوز به سن شش ماهگی نرسیده و تنها با شیر مادر تغذیه می‌شود، مادران نباید روزه بگیرند.
 
وی افزود: در این زمان بیشترین ترکیب شیر از چربی است و چنانچه این چربی از محل منابع غذایی تامین نشود، بدن از چربی‌های بدن مادر استفاده می‌کند و در نتیجه شیر مادر ترکیبی که باید را ندارد و نمی‌تواند به درستی نیازهای نوزاد را فراهم کند.
 
کاظمی تصریح کرد: از سن شش ماهگی به بعد که نوزاد در کنار شیرمادر از سایر مواد غذایی استفاده می‌کند، مادر با مشورت پزشک و با احتیاط می‌تواند روزه بگیرد.
 
انتهای پیام/ح