سبوس مهمترین ماده غذایی در ارتقا ارزش غذایی نان است.
سبوس مهمترین ماده غذایی در ارتقا ارزش غذایی نان است.
دکتر قلیان رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی در گفتگو بابه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: معضل کمبود سبوس در نان بیشتر از زمانی آغاز شد که یارانه نان برداشته شد و یک سری نانوایی ها‌ی آزاد پز در جامعه پروانه فعالیت گرفتند و برای اینکه بازاریابی درستی داشته باشند که برای تهیه نان از آرد سفید بدون سبوس استفاده کردند.
وی افزود: سبوس همان پوسته گندم است که سرشار از ویتامین ب، ویتامین ای، پانتوتنیک اسید، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، و سلنیوم است و به همین دلیل استفاده از آن در نان تامین کننده ارزش غذایی آن و سلامت افراد است.
وی خاطرنشان کرد: برنامه‌ای که ما داریم اینکه سهمیه گندمی که به کارخانه‌ها می‌دهند اگر تولید آردشان ۱۲ درصد و پایین‌تر محتوای سبوس باشد آنگاه سهمیه گندمی که به آن‌ها داده می‌شود اضافه شود.

رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی تصریح کرد: اگر خدایی نکرده تخلفی ببینیم در توزیع آرد به نحوی که به مقدار استاندار سبوس در آرد نانوایی‌ها نباشد ۳۰ درصد از سهمیه گندم کارخانه کاسته می‌شود.

قلیان گفت: سبوس یا جوانه گندم از بسیاری از سرطان‌های دستگاه گوارش چاقی مفرط پیشگیری می‌کند و درکنترل بیماری دیابت نیز موثر است.

انتهای پیام//آ. ج.