اصفهان؛
8.7 میلیارد تومان صرف پایان نامه های دانشگاهی شد
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،رسول زرگرپور عصردیروز در مراسم هفته 'پژوهش و فناوری' در دانشگاه اصفهان با اشاره به کمبود اعتبار پژوهشی در دستگاه های دولتی افزود: صرف این اعتبارات باید در مسیر حل معضلات و چالش های استان قرار بگیرد.
وی گفت: امروز یک درصد بودجه جاری دستگاه ها به تحقیق و پژوهش اختصاص می یابد که این مبلغ تنها حدود 980 میلیون تومان است.
وی ادامه داد: این میزان اعتبار برغم قابلیت های علمی اصفهان در شان این استان نیست، برای مثال سهم سازمان برنامه و بودجه استان از بودجه پژوهشی تنها حدود 32 میلیون تومان است.
استاندار اصفهان افزود: در سال آینده 2 درصد از بودجه جاری و 2 درصد از بودجه عمرانی دستگاه ها باید به امر پژوهش اختصاص یابد که این مهم سقف هزینه پژوهشی را تا پنج میلیارد تومان افزایش می دهد.
زرگرپور بر لزوم تدوین و طراحی سازوکاری تاکید کرد که طبق آن استانداری بعنوان دستگاه اجرایی، چالش ها را در اختیار دانشگاه ها قرار دهد و دانشگاه ها نیز موضوع پایانامه ها را بر مبنای مشکلات استان تعریف کنند.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه مقدمات ایجاد اولین کریدور علم و فناوری کشور در اصفهان فراهم شده است، افزود: این مهم یکی از محورهای توسعه استان در 20 سال آینده خواهد بود.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار کارگروهی به نام آموزش و پژوهش و فناوری در استان زیر نظر شورای برنامه ریزی و توسعه استان تشکیل شده است، تصریح کرد: این کمیته نشان می دهد که در این دولت، پژوهش و فناوری دارای اهمیت بالایی است.
زرگرپور با بیان اینکه تاکنون دانشگاه ها فقط به مراکز پژوهشی برای صنایع تبدیل شده بودند، تاکید کرد: دانشگاه ها باید به مراکز آینده پژوهی تبدل شوند.
استاندار اصفهان افزود: در این صورت دانشگاه ها خواهند توانست مشکلات اصفهان را رصد کنند.
زرگرپور افزود: استان اصفهان دارای شش دانشگاه دارای رنکینگ ملی و بین المللی است و 150 مرکز آموزش عالی با 330 هزار دانشجو، ظرفیت علمی استان محسوب می شوند.
وی اضافه کرد: وجود چندین پارک علم و فناوری و یک شهرک منحصر به فرد علمی فناوری با بیش از 550 شرکت دانش بنیان، استان اصفهان را لحاظ علمی در جایگاهی ویژه قرار داده است.
وی افزود: 9 هزار واحد تولیدی در استان وجود دارد که 10 درصد واحدهای بزرگ تولیدی کشور را شامل می شوند که صنایع هسته ای، نظامی، هواپیماسازی، فولاد و آهن از جمله آنها هستند که به قولی اصفهان مرحله صنعتی شدن را پشت سر گذاشته و اکنون آماده ورود به مرحله فناوری است.
گفتنی است در این مراسم برترین پژوهش ها و پژوهشگران رشته های مختلف تجلیل شدند.




انتهای پیام/م