ادبیات عاشورایی راه تعالی را پیش گرفته است
به گزارش   حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید علی شجاعی در پاسخ به سوالی درباره علت نزولی بودن سیر تولیدات ادبی با مضامین عاشورایی در سال‌های اخیر اظهار داشت: باور من شاید برخلاف نظر بسیاری و شاید هم موافق نظر دیگرانی باشد؛ اما به هر صورت، به زعم من، ادبیات آیینی و بالاخص ادبیات عاشورایی، سیر صعودی، كمال‌گرا و رشدیافته را طی كرده و می‌كند. یعنی لااقل در پنجاه سال اخیر، این جنس ادبیات راه تعالی پیش گرفته و مسیر قله را شناخته و در آن گام زده، اگرچه با فراز و فرود و اگرچه به آرامی و شتاب و اگرچه سخت و آسان. 
 
وی ادامه داد: این تعالی طلبی و تعالی روی، از چند وجه است. اول اینكه ادبیات مدرن، به معنای عامش، به ادبیات فارسی كم كم راه پیدا كرده، و تاثیرش كمی شناخته شده و به‌كارگیری اش جدی‌تر شده و لزومش باور شده. پس نفس ورود شناخت و استفاده از فرم های جدید، كما اینكه همه ادبیات ما را بالا كشیده، ادبیات آیینی ما را هم خواندنی تر كرده است. 
 
شجاعی ادامه داد: مسئله دوم توجه ویژه‌تری كه در همه دنیا، و ایران هم، به خواست و نیاز و علایق مخاطبان شده و می‌شود، سبب شده كه ما هم بر اساس نیاز نسل‌های جدید برای بازبیان وقایع تاریخی و دینی‌مان، به سراغ مدیا و قاب های جدید برویم و ادبیات آیینی شكوفا و مدرن هم از این مسئله مستثنا نیست. 
 
شجاعی افزود: مسئله سوم بازخورد منفی مخاطبان از مضامین بی سند است كه راه را برای نویسندگان به پژوهش‌هایی عمیق‌تر و دقیق تر و مستندتر و در نتیجه آن آثاری پر مغزتر و جان دارتر باز كرده است و مسئله چهارم نشر همه جانبه آثار در شكل های گوناگون و احساس نیاز جدی برای مضامین و فرم‌های خلاقانه و بدیع برای دیده شدن های تازه و نو است. 
 
این نویسنده تصریح كرد: این موارد و بسیاری از این دست، اگر چه گواه مسیر رو به قله ادبیات آیینی و عاشورایی است و اما قطعا نافی این معنا نیست كه تا قله راه بسیار است و اینجا كه ماییم، به زمین نزدیك‌تر است تا آسمان و راه بسیار در پیش و اندك آمده است. اما نفس دیدن قله و هدف گذاری برایش، مبارك است و امید بخش است.

انتهای پیام/