اصفهان؛
مطرح شدن اصفهان در کلاس جهانی با پیاده رو شدن چهار باغ عبا سی

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مطرح شدن اصفهان استاد دانشگاه استرالیا در نشست ایستگاه ترافیک که با همراهی پویش مردمی ترافیک این شهر برگزار شد گفت: مشکل امروز شهرها، غلبه بیش از حد خودروهای شخصی بر فضای شهری می باشد و در همین راستا باید توسعه پایدار شهری را که بر پایه توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی و تاکید بر شهرهای هوشمند یا سبز استوار است مدنظر قرار دهیم

پروفسور جان بلاک با بیان اینکه هر چقدر تراکم افزایش پیدا کند استفاده از خودروهای شخصی کاهش می‌یابد، افزود: آمریکا که در صنعت خودرو پیشتاز دنیا بود در مراحل اولیه نتوانستند ارتباط کاربری زمین و حمل و نقل را تشخیص و این سنت را به دیگران نیز منتقل کنند و در پی آن در آمریکا حاشیه‌نشینی و استفاده از خودروی شخصی افزایش و استفاده از حمل و نقل عمومی کاهش پیدا کرد.

وی بیان کرد: در همین راستا ساخت بزرگراه تنها راه پاسخگو به حمل و نقل شهری شد و هر اتفاق در شهرهای با معروفیت جهانی در دیگر شهرها الگو می‌شود.

استاد دانشگاه استرالیا با اشاره به ردپای اکولوژیکی به عنوان یکی از مشکلات پیشروی پایداری شهرها گفت: اکولوژیکی یعنی میزان فضای زمین برای هر نفر که استفاده می‌کند چقدر می باشد و هر چه این میزان پائین‌تر باشد بهتر است.

پروفسور بلاک با بیان اینکه سیستم حمل و نقل باید بسیار یکپارچه و قابل دسترس باشد، افزود: این سیستم باید تمام شهر را پوشش دهد و در کاهش فضای پارکینگ و استفاده از خودروی شخصی، اهمیت دادن به عابر پیاده و پیاده‌روها، توسعه پیاده‌روی و دوچرخه‌سورای می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

وی پیرامون 3 اصل برای پایه‌گذاری شهر هوشمند بیان کرد: سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری به صورت هوشمند و برنامه‌ریزی شده و استفاده از تکنولوژی هوشمند از جمله این موارد است.

استاد دانشگاه استرالیا با اشاره به در دسترس‌پذیر بودن سیستم حمل و نقل عمومی گفت: باید به راحتی و ایمن به صورت پیاده و یا با دوچرخه به ایستگاه مترو و یا اتوبوس پرسرعت رسید.

پروفسور بلاک با اشاره به اینکه اصفهان می‌تواند الگوی بسیاری از شهرهای جهان باشد توصیه‌هائی را بیان کرد: بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی و تجاری اصفهان در مرکز این شهر انجام می‌گیرد که سبب ترافیک شده و پارک کردن کنار خیابان‌ها و دوبله پارک کردن این وضعیت را تشدید کرده است.

وی با اشاره به مشخص نبودن خطوط خیابان‌ها به عنوان یکی دیگر از عوامل بی‌نظمی در شهر اصفهان افزود: باید 3 اصل مهم از جمله تابلوها، خط‌کشی‌ها و چراغ‌های راهنمائی و رانندگی را بیشتر مدنظر قرار دهیم .

استاد دانشگاه استرالیا با بیان اینکه شهرهائی که می‌خواهند در کلاس جهانی مطرح شوند باید تمرکزشان روی عابر پیاده باشد،گفت: میدان امام (ره) یک مجموعه تاریخی و زنده و از نظر عابران بسیار عالی است و علاوه بر فعالیت‌های اقتصادی و روزمره مردم یک مکان توریستی می باشد.

پروفسور بلاک با بیان اینکه طرح بستن چهارباغ کار بسیار بزرگی است و اصفهان را در یک کلاس جهانی مطرح می‌کند، بیان کرد: فضای سبز و درختان حاشیه خیابان‌ها نیز فضای خوبی برای عابران ایجاد کرده و در بازدید از 36 کشور جهان، اصفهان یکی از برجسته‌ترین شهرها در مقیاس جهانی است .

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان در ایستگاه ترافیک با موضوع " برنامه‌ریزی یکپارچه کاربری زمین و حمل و نقل در راستای پایداری شهری" گفت: این نشست‌ها در گذشته ماهی یکبار برگزار می‌شد ولی اکنون این فاصله کمتر شده زیرا مجموعه نشست‌های تخصصی حوزه حمل و نقل به تدریج جای خود را میان مردم باز کرده است.

علیرضا صلواتی با بیان اینکه حمل و نقل یکی از کاربردی‌ترین پارامترهای در دنیا است، افزود: اگر بتوانیم با همکاری معاونت شهرسازی شهرداری برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته باشیم می‌توانیم در حل مشکلات شهری گام‌های موثرتری برداریم و از محدودیت‌ها و اعمال قانون توسط پلیس بکاهیم.

وی بیان کرد: اگر انطباق شهری را با موضوع های حمل و نقل یکی کنیم در 10 سال آینده شهر اصفهان وضعیت بهتری خواهد داشت.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه خوشبختانه هر هفته میزبان یک هئیت خارجی در این راستا هستیم، خاطرنشان کرد: به تدریج از تفاهم‌نامه به انعقاد قراردادها رسیده‌ایم و این حضور یک نقطه قوت برای شهرمان محسوب می‌شود.

گفتنی است: در پایان این نشست جان بالک به سوال های دانشجویان پاسخ داد و توسعه عمودی به جای توسعه افقی شهر، باورهای مردم در انتخاب ساختمان، موفق نبودن توسعه شهرهای کوچک و تبدیل شدن به یک خوابگاه برای مردم و جلب مشارکت‌ شهروندان به عنوان یکی از اصول شکل‌گیری شهرهای با توسعه پایدار از جمله موضوع های مطرح شده در این پرسش و پاسخ بود.



انتهای پیام/م