مشهد؛
روستاها منابع بزرگ اقتصادی کشور
روستاها منابع بزرگ اقتصاد  کشوربه گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران  جوان از مشهد معاون توسعه ی روستایی و مناطق محروم کشور در همایش هم اندیشی شوراهای بخش و دهیاران منتخب خراسان رضوی با اشاره به لزوم ایجاد برنامه ریزی مناسب در کشور گفت:گفتمان سازی یکی از مهمترین طرح هایی است که در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم از سال 93 شروع شده ،که در حال حاضر 142 مجموعه مشارکتی و حدود 370 موسسه غیر مشارکتی در این خصوص تاسیس شده است.

ابوالفضل رضوی گفت:مهمترین مشکل روستاییان در حال حاضر بحث اشتغال و کم در امدی انهاست ،که با توجه به این موضوع اقتصاد کشور شکوفا ،پایدار و مستمر نخواهد شد مگر از همه ی سرمایه های معنوی و فیزیکی کشور استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه28 و 6درصد کشور جمعیت روستایی و عشایری است افزود: بیش از 70 درصد زمین های قابل کشت کشور در اختیار روستاییان است و مادامی که این یک سوم جمعیت کشور فعال نباشند غیر ممکن است نرخ رشد اقتصادی اتفاق بیفتد.

معاون توسعه ی روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به وام های روستاهای مرزی افزود: روستاییان مرز نشین میتوانند با ده درصد آورده ،نود در صد وام با کارمزد 0 درصد طبق دستور شخص رییس جمهور دریافت کنند که این تسهیلات برای بقیه روستاییان باکارمزد 3 درصد با دوره ی باز پرداخت بین 6 ماه تا دو سال است.

ابوالفضل رضوی گفت: خراسان رضوی بادو هزار 524 روستا رتبه دوم رادر کشور داراست که متاسفانه هزینه های خانوار های روستایی از درامد آنها بیشتر است و متاسفانه از 31 استان کشور 22 استان با چین مشکلاتی مواجه هستند.

وی گفت: در حال حاضر 50 درصد جمعیت روستایی کشور بیمه دارند که این تعداد معادل حدود یک میلیون و ده هزار نفر در سطح کشور ارزیابی شده هستند.

رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی هم در این همایش گفت: حذف 25 صدم درصد درامد کلان شهر ها از دارایی و سوخت و گمرک و اختصاص آن به شورا های شهرستانها یکی از برنامه هایی است که در طرح ششم توسعه کشور باید به آن بپردازیم.

حسین مقصودی افزود: یکی از طرح های خوب دولت در رابطه با کاهش درصد سود دهی بانک ها بوده است نا با برداشته شدن پول های کلان از حساب های بانکی چرخه ی اقتصاد رونق پیدا کند.

وی گفت: از همگان برای ارایه پیشنهاد ها در خصوص بحث توسعه ی روستایی استقبال میکنیم.

انتهای پیام//ه.ج