تحویل صد اثر باستانی افغانستان از سوی ژاپن
تحویل صد اثر باستانی افغانستان از سوی ژاپنبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، شمس معاون مالی و اداری وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: "امروز یک روز تاریخى است، بخاطریکه ما شاهد برگردانندن آثار بسیار مهم کشور هستیم که در جریان جنگ هاى داخلى و به شکل قاچاق از کشور بیرون شده بود، دوباره از سوى کشور ژاپن براى ما تسلیم داده شد.”

وی افزود، این آثار شامل برجسته کاری های بودایی روس سنگ، شیست از حوزه کاپیسا، سرهای مجسمه های بودا و بودیستورا از حوزه ننگرهار، نقاشی های دیواری با مضامین بودایی از مغاره های بامیان، آثار شیشه یی و عاجی از ساحه باستانی بگرام، دو عدد سکه از خزینه کول چمن حضوری و یک اثر مهم از ساحه باستانی آی خانم می باشد.

گفته می شود، این اثار باستانی اثار توسط آیکو هیرایاما دانشمند ژاپنی در مدت ٢٠ سال جمع آوری شده است و درنمایشگاه گنجینه های افغانستان در شهر توکیو در موزیم ملی توکیو به نماینده افغانستان تسلیم داده شده و به کابل انتقال یافته است.

انتهای پیام/