یاسوج؛
مرمت720 اثر تاریخی کهگیلویه وبویراحمد
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛مسعود شفیعی ناکافی بودن اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی پرشمار استان را یادآور شد و افزود: سالانه از محل منابع ملی ملی 20 میلیارد ریال و از منابع استانی 10 میلیارد ریال اعتبار برای شتاب بخشی مرمت آثار تاریخی این استان نیاز است.

وی با بیان این که تاکنون 32 اثر تاریخی کهگیلویه وبویراحمد مرمت شده است ، بیان کرد: اولویت بازسازی بناهای تاربخی بر اساس در معرض خطر بودن بنا، دوره تاریخی و شاخص بودن اثر است.

شفیعی اولویت دارترین بناهای این استان برای مرمت را مجموعه پل های تاریخی پاتاوه، پریم، خیری محمدخان و نیز مجموعه قلعه های تاریخی چرام ،قلعه رئیسی، دیشموک، بافت تاریخی دهدشت، تنگ سولک بهمئی و مجموعه خیرآباد ذکر کرد.

وی تعیین حریم 49 اثر تاریخی این استان را یادآورشد و اظهار کرد: این آثار مربوط به تمامی دوره ها شامل اشکانی، ساسانی، صفوی، قاجاریه و پهلوی است.

شفیعی از در دست اجرا بودن بناهای قلعه رئیسی و پل پریم خبرداد و افزود: در سال 94 از محل منابع ملی یک میلیارد ریال و 700میلیون ریال و از منابع استانی 2میلیاردو500میلیارد ریال به مرمت بناهای تاریخی این استان اختصاص یافت.

این مسئول گفت: یک میلیارد ریال اعتبار ملی برای مرمت پل تاریخی بریم ،500میلیون ریال برای قلعه رئیسی و 200میلیون ریال برای بافت تارخی دهدشت هزینه شد .

وی به اهمیت جذب سرمایه گذاری برای بهسازی و نوسازی آثار تاریخی و نقش آن در افزایش گردشگرپذیری و درآمدزایی این آثار اشاره کرد و افزود: حفظ و نگه داری بناهای تاریخی به عنوان پیشینه های غنی فرهنگی و تاریخی به توجه و برنامه ریزی بیشتری نیازمند است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان 289بنای تاریخی در فهرست آثار ملی دارد.

شفیعی افزود:کهگیلویه و بویراحمد61 آسیاب، 50 خانه تاریخی، 40قلعه،40 آب انبار،23 بقعه متبرکه،19 گورستان،17 استودان، 13 پل، 13بافت تاریخی، پنج حمام،پنج مسجد و سه کاروانسرا در فهرست آثار ملی دارد.

وی بیان کرد:نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه ، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه ،دو گوردو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.

شفیعی ابراز کرد: پل خیری و محمد،گورستان تاج امیر در شهر یاسوج،گورستان لما در 45 کیلوتری شهر یاسوج، گورستان دهنو در نزدیکی دنا ، گورستان کوه لار در باشت، امامزاده محمود طیار(ع)، امامزاده علی (ع) چرام از دیگر بناهای تاریخی به ثبت رسیده در فهرست ملی آثارملی است.

شفیعی گفت: ثبت ملی برای گرفتن اعتبار جهت ترمیم و مرمت ، تعیین حریم وپیشگیری از تعرض سودجویان از جمله برنامه های میراث فرهنگی برای صیانت از بناهای تاریخی است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: 726 اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

وی با بیان اینکه آثار میراث فرهنگی با هدف صیانت بهینه ثبت ملی می شود،گفت: چهار میلیارد و 500 میلیون ریال امسال برای مرمت نقش برجسته های تنگ سولک، تملک بخشی شهر تاریخی دهدشت و مرمت قلعه رئیسی تصویب شده است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با حدود 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران، بیش از 16 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.

انتهای پیام/ش