"رشد اقتصادی" در گرو کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی

امیررضا حسنی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص تأثیر کاهش نرخ سود بانکی بر رونق اقتصادی کشور گفت: کاهش نرخ سود بانکی می تواند موجب رونق اقتصادی کشور شود.

وي افزود: اختلاف میان سود اسمی بانک مرکزی و تورم همان سود واقعی است که باید بین این سود اسمی و سود واقعی اختلاف قائل شویم که طی سالیان گذشته بالاترین سود بانکی را از طریق سود حقیقی پرداخت می کردیم که اثرگذاری آن در کوتاه مدت کم بوده و در میان مدت و بلند مدت آثار خود را دارد.

حسنی در ادامه گفت: نکته قابل اهمیت اینجاست که با کاهش نرخ سود سپرده بانکی عملاً سود حقیقی کاهش یافته و به آنچه که مد نظر بانک مرکزی برای رسیدن به افزایش سرمایه گذاری در بازار مولد است می رسیم.

وی افزود: باید توجه داشت که این کاهش نرخ بهره فعلی شاید بتواند نرخ بهره حقیقی را به حداقل برساند و ما بتوانیم دوباره از اثرات کاهش نرخ سود در اقتصاد کشور بهره ببریم.

اين کارشناس اقتصادي در ادامه اظهار داشت: با توجه به برداشته شدن تحریم ها در صورتی که بانکها بتوانند سودهای عملیاتی‌شان را از طریق نقل و انتقالات برداشته شدن تحریم ها وصول نمایند می توان انتظار داشت که این فرصت به وجود بیاید تا نرخ سود تسهیلات را کاهش دهند.

حسنی در پایان تأکید کرد: با کاهش نرخ سود تسهیلات میتوان انتظار داشت تا هزینه تمام شده بنگاه های اقتصادی را برای تأمین مالی کم نمود تا آثار رشد اقتصادی که در 2 سال گذشته مثبت بوده و یا در سالهای گذشته نزدیک به صفر بوده و چشم انداز آن بالای 14 درصد است محقق شود.

 

 

انتهای پیام/