یک پرنده شناس گفت: هما پرنده سعادت، لاشه خواری است که به ندرت در آسمان پایتخت پرواز و مسیر حرکت آن از شمال تهران به سمت خجیر و سرخهحصار است.

علیرضا هاشمی پرنده شناس در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص پرنده هما که بسیار در تاریخ ایران از آن یاد شده است، اظهار داشت: پرنده هما که به عنوان سنبل شانس و اقبال در پیشینه تاریخ معرفی شده، جثه بسیار بزرگی داشته و فاصله بین دوبال آن 3 متر است.
وی با بیان اینکه هما از خانواده لاشخوارها و کرکسها است، افزود: این پرنده شکارچی و شکارگر نبوده و غذای اصلی آن مغز استخوان است، البته بخشهایی از استخوان را نیز به راحتی هضم میکند.
پرندهشناس با اشاره به اینکه در تاریخ گذشته بیآزار بودن، عدم حمله و خشونت به حیوانات دیگر از جانب این پرنده به لحاظ قوی تر بودن آن به ثبت رسیده است، گفت: این گونه پرندگان با تغذیه از لاشه باقیمانده در طبیعت به عنوان فیلتر، به پایش عرصه میپردازند و وجود آنها برای چرخه زیستی بسیار مفید است، چراکه با برجای ماندن لاشه در طبیعت و عدم تجزیه آن از جانب موجودات بیماریهایی مختلف و تهدید سلامت انسان به وقوع میپیوندد.
هاشمی با بیان اینکه هما در دنیا به عنوان یک گونه حمایت شده جهانی است، تصریح کرد: جمعیت این گونه در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان در خور توجه و مناسبتر است، اما اگر همین تعداد را حفظ نکنیم، مانیز با کاهش چشمگیر آنها مواجه خواهیم شد.
وی درخصوص زیستگاههای این پرنده گفت: هما از گونه پرندگانی است که مناطق صخرهای و بلند را برای زندگی میپسندد و در ایران، رشته کوههای بلند البرز، زاگرس و اطراف دماوند از جمله شمال تهران مأمن آن ها محسوب میشوند.
پرندهشناس ادامه داد: همای سعادت به ندرت در آسمان تهران پرواز و مسیر حرکت آن از شمال تهران به سمت خجیر و سرخهحصار است.
هاشمی درباره تهدیدات و دلایل کاهش جمعیت این گونه در معرض تهدید، افزود: دستدرازی انسان به طبیعت و تخریب زیستگاهها، شکار و صید بیرویه، کاهش تغذیه آنها ازعوامل کاهش جمعیت پرندگانی چون هما است.
انتهای پیام/