یزد؛
طرح پنجساله "خوش آمد به یزد" بسترساز آینده صنعت گردشگری

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ محمدمهدی شرافت مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت:
گردشگری به عنوان کلید توسعه، رفاه و موفقیت در بسیاری از کشورها مطرح بوده است  و اگر بخواهیم توسعه را با نگاه به فرهنگ و منطبق بر ارزش‌های فرهنگی و شرایط اقلیمی باز تعریف کنیم، راهی جز توجه جدی به صنعت گردشگری نخواهیم داشت.

شرافت افزود: این صنعت یکی از عمده ترین فعالیت‌های تجاری جهانی است که به عنوان صنعتی پاک و سومین پدیده اقتصادی پویا، پررونق و رو به توسعه می‌توان ازآن یاد کرد..

وی گفت:صنعت گردشگری به دلیل افزایش مقاصد گردشگری به عاملی مهم در پیشرفت اجتماعی و اقتصادی از طریق ایجاد مشاغل و درآمدهای حاصله و توسعه زیرساخت‌های مرتبط با آن تبدیل شده است.
 شرافت اضافه کرد:بر این اساس لزوم اجرایی شدن برنامه‌های کوتاه مدت، اما موثر با رویکرد فرهنگ‌سازی و آماده‌سازی زیرساخت‌ها ضروری به نظر می‌رسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: از جمله ثبت جهانی بافت تاریخی، قنوات، باغ‌های ایرانی، مطرح شدن به عنوان پایتخت معماری خاک و سنتی ایران، صنایع دستی و نساجی سنتی برتر، قطب سلامت، مواریث ملی ایرانی – اسلامی و فرهنگی و طبیعی، همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان و ...، پایه‌ریزی و تدوین شده است.
وی افزود:ضرورت اجرای طرح سال «خوش آمد به یزد» برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی و چشم‌انداز گردشگری کشور در افق 1404 همسو بوده است و تکیه بر رشد مستمر اقتصادی ارتقای نسبی درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل رویکرد منطقی آن است.
شرافت یادآور شد:بر اساس طرح پویای سال خوش آمد به یزد که با همکاری تمام دستگاه‌های ذی‌ربط استانی و مدیریت استانداری یزد در سه فصل با برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تا سال 1399 تدوین شده، است وبخش‌هایی چون حفظ وضعیت موجود، برنامه‌های سال خوش آمد با رویکردهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و تقویم سالانه گردشگری، لحاظ شده و به تصویب کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری رسیده است.
شرافت گردشگرپذیری یزد واجرایی شدن طرح پنجساله ملی گردشگری کشور را از اهداف ملی این طرح عنوان کرد.
وی گفت: این طرح بهره‌برداری حداکثری و بهره‌وری بالا از ظرفیت‌های مواریث فرهنگی، صنایع دستی و مزیت‌های درونی و عوامل اصلی ثبات و رشد اقتصادی – اجتماعی گردشگری استان یزد را با منشأ داخلی و عوامل ثبات‌ساز رصد می‌کند.

 وی افزود:از سویی، از مهم‌ترین برنامه‌های طرح خوش‌آمدگویی؛ معرفی یزد به عنوان وسیع‌ترین بافت خشتی زنده و پویای جهان، توسعه و تقویت زیرساخت‌های فیزیکی و مهم‌تر از آن زیرساخت‌های فرهنگی از طریق برگزاری جشنواره‌های فرهنگی است.

 استان یزد 2270 هکتار بافت تاریخی دارد که شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه 743 هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ی