زنجان؛
شیش انداز غذای سنتی شب چهارشنبه سوری زنجانیها

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از زنجان؛؛مردم شهر زنجان با توجه به قدمت تاریخی و فراز ونشیب های بسیار در طول زمان خود،دارای آداب و رسوم وفرهنگ و رسم های مختلف هستند.

زنجانیها در مراسمات خود غذاهای سنتی مخصوص آن مراسم را طبخ و سفره های پر برکت خود را با آن رنگین می کنند.

از غذاهائي كه معمولاً فقط در مراسم خاصي پخته مي‌شوند و مردم زنجان در ساير اوقات سال كمتر از آن استفاده مي‌كنند مي‌توان به غذاي شب چهارشنبه سوري اشاره كرد .

در شب چهارشنبه سوري معمولاً خانواده‌ها به همراه برنج ، خورشتي بنام «‌شش‌انداز» درست مي‌كنند كه تركيبي است كه از روغن ، پیاز،خرما ، كشمش ، گردو ، تخم‌مرغ ، وشیره انگور است کنار شیش انداز، رشته پلو يا زعفران پلو ( بسته به استطاعت خانواده) پخته مي‌شود . يكي از دلايلي كه مردم براي مصرف این غذا،طب گرم آن است که به خاطر شرایط اب و هوایی سرد زنجان طبخ می شود.

گفتنی است در این شب به تعداد افراد خانواده تخم‌مرغي با پوست پياز نازك در لابلاي برنج گذاشته مي‌شود تا رنگ بگيرد و زینت افزای سفره های هفت سینشان شود.

و همچنین کد بانوهای زنجانی از آشهای سنتی زنجان به خصوص سوت آشی و ترش اشی به عنوان دسر برای رنگین کردن سفره های خود استفاده می کنند.



انتهای پیام/ن