سرانه تولیدات دامی استان فارس با افزایش حدود 10 درصد نسبت به پارسال بیش از میانگین تولید کشوری است.

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: استان فارس توانسته در تولید گوشت قرمز با تولید سالانه ۶۵ هزار تن گوشت قرمز مقام اول کشور را داشته باشد.
سید عبدالله جزایری اظهار کرد: همچنین استان فارس با تولید گوشت مرغ آماده طبخ به میزان ۱۵۴ هزار تن در سال مقام سوم و با تولید سالانه ۵۲۱ هزار تن شیر مقام پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه فارس بالای متوسط کشوری تولید دارد، بیان کرد: سرانه تولیداتی مانند شیر در فارس به ازاء هر نفر بالاتر از میانگین کشوری است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان فارس ادامه داد: در حال حاضر استان فارس دارای حدود ۴۰۰ هزار راس گاو و ۸ میلیون راس گوسفند و بز است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان فارس تصریح کرد: فارس در تولیدات دامی نسبت به نیاز استان دارای مازاد تولید است که این موضوع به صادرات استان کمک کرده است.
وی تصریح کرد: هم اکنون صادرات شیر به استانهای همجوار نیز صورت میگیرد که عمده صادرات به استانهای بوشهر، بندر عباس، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان است.
جزایری بر نقش تغذیه در افزایش تولید مثل در دامها نیز تاکید کرد و گفت: بهبود تغذیه سبب افزایش تولید مثل و همچنین بالا رفتن میزان تولید شیر و گوشت میشود.
وی با بیان اینکه کمبود تغذیه یا عدم مدیریت تغذیه میتواند مشکلات متعددی را برای دامها ایجاد کند گفت: تاخیر در آبستنی دامها و مشکلات تولید مثل و کاهش میزان تولید شیر از جمله مواردی هستند که در نتیجه عدم مدیریت تغذیه رخ خواهند داد و موجب بالا رفتن هزینه تولید و قیمت تمام شده محصول و غیر اقتصادی شدن فعالیتهای دامپروری میشود.
این مقام مسئول جیره نویسی علمی و فنی را از راهکارهای مهم در جهت رفع این مشکلات عنوان و بیان کرد: این راهکار علمی ضمن اقتصادی شدن فعالیتهای دامپروری در حفظ و نگهداری تغذیه دام و مصرف بهینه آن تاثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/ف