یاسوج ؛
بیسوادان زیر پوشش سوادآموزی در دوره انتقال بیش از سهمیه بوده است
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛هادی زارع پور در نشست خبری به مناسبت هفته سوادآموزی افزود: سهمیه امسال کهگیلویه و بویراحمد برای سوادآموزی در دوره انتقال یک هزار و 500 نفر بوده که تا پایان آذر یک هزار و 505 نفر زیر پوشش قرار گرفته اند.

وی بیان کرد: سهمیه سال جاری کهگیلویه و بویراحمد برای سوادآموزی در دوره های سوادآموزی و تحکیم سواد نیز به ترتیب سه هزار و 700 و دو هزار نفر است.

زارع پور اظهار کرد: تا پایان آذر سال جاری دو هزار و 96 نفر در دوره سوادآموزی و یک هزار و 401 نفر نیز در دوره تحکیم سواد در کهگیلویه و بویراحمد زیر پوشش قرار گرفته اند.

وی عنوان کرد: میانگین زیر پوشش قرار گرفتن بی سوادان هر سه دوره در کهگیلویه و بویراحمد 77/47 درصد است.

زارع پور ابراز داشت: اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد طرح ها و برنامه هایی را در زمینه سوادآموزی در حال اجرا دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد افزود: از مهمترین این طرح ها و برنامه ها می توان به طرح خودآموزی، طرح خواندن با خانواده، طرح حلقه های کتابخوانی، طرح مراکز یادگیری محلی، طرح آزمایشی آسان آموزی با رویکرد فرد به فرد و طرح آموزش دختران و زنان بی سواد 10 تا 49 سال عشایر اشاره کرد.

زارع پور گفت: در طرح خودآموزی که از مشوق های دولت در زمینه سوادآموزی است اعضای باسواد خانواده اقدام به آموزش بی سوادان همان خانواده کرده و به شرط قبولی افراد بی سواد در آزمون مبلغ شش میلیون و 700 هزار ریال به فرد آموزش دهنده پرداخت می شود.

وی بیان کرد: در طرح خواندن با خانواده ویژه دوره های سوادآموزی و انتقال فرد سوادآموز به کمک افراد باسواد خانواده 9 عنوان کتاب کاربردی همسو با کتاب های درسی و با موضوع های اعتقادی، تربیتی، ادبی، اجتماعی و مهارت آموزی را مطالعه می کند.

زارع پور اظهار کرد: افراد کم سواد غیرمحصل کهگیلویه و بویراحمد که دوره های سوادآموزی، انتقال و یا ششم ابتدایی را به پایان رسانده و قصد ادامه تحصیل ندارند در طرح حلقه های کتابخوانی و در قالب حلقه های 10 نفره ساماندهی می شوند.

وی عنوان کرد: این حلقه ها دارای یک نماینده و یک پشتیبان هستند که فعالیت های آموزشی افراد شرکت کننده را پیگیری می کنند و هم اکنون نیز 29 حلقه کتابخوانی با 290 عضو در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

زارع پور ابراز داشت: مراکز یادگیری محلی به صورت مجتمع آموزشی تشکیل و اداره می شوند و در آنها علاوه بر دوره های سوادآموزی اموری شامل مهارت های زندگی، حقوق شهروندی، ارتباطات اجتماعی و فعالیت های فرهنگی به سوادآموزان آموزش داده خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد افزود: پیش بینی شده که تا پایان امسال پنج مرکز یادگیری محلی در این استان ایجاد و راه اندازی شود.

زارع پور گفت: تا پایان امسال باید 200 سوادآموز در کهگیلویه و بویراحمد زیر پوشش طرح آزمایشی آسان آموزی با رویکرد فرد به فرد قرار گیرند.

وی بیان کرد: طرح آموزش دختران و زنان بی سواد 10 تا 49 سال عشایر کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل امور عشایر، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری و اداره آموزش و پرورش عشایر این استان اجرا می شود.

زارع پور اظهار کرد: هم اکنون با 24 دستگاه اجرایی و 10 موسسه دولتی و غیردولتی کهگیلویه و بویراحمد و در راستای شتاب بخشی و تسهیل امر سوادآموزی در این استان تفاهم نامه همکاری منعقد شده است.

وی عنوان کرد: بر اساس سرشماری سال 90 میزان باسوادی کهگیلویه و بویراحمد در گروه سنی 10 تا 49 سال و بین جمعیت شهری 95 درصد، جمعیت روستایی 85 درصد، مردان 94/5و زنان 86/4 درصد و میزان کل باسوادی استان تا سال 90 نیز 92 درصد است.
پنج تا 11 دی هر سال به نام هفته سوادآموزی نامگذاری شده است.

انتهای پیام /گ