چرا دنیا مقابل سفارتخانه‌های نیجریه شمع روشن نمی‌کند؟
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "روزهای ملتهب شیعیات نیجریه" در حمله روزهای اخیر نظامیان ارتش نیجریه به منزل رهبر شیعیان این کشور شماری کشته و زخمی شدند.

چرا دنیا مقابل سفارتخانه‌های نیجریه شمع روشن نمی کند؟

در این اتفاق، سربازان ارتش نیجریه به خانه "ابراهیم زکزاکی" رهبر شیعیان این کشور و حسینیه "بقیه الله" به عنوان مرکز تجمع شیعیان حمله کردند و ضمن شلیک گلوله، تعدادی کشته و زخمی شدند. همچنین شماری از افراد هم دستگیر شدند.خبرها درباره دلیل حمله ارتش نیجریه به خانه و حسینیه محل استقرار ابراهیم زکزاکی ضدو نقیض است همچنین یک گروه حقوق بشری هم اعلام کرد که ارتش نیجریه به سمت تجمع شیعیان شلیک کردند و 30 نفر از آنها را به قتل رساندند.

 55 درصد جمعیت 150 میلیون نفری نیجریه، مسلمان و اکثریت آنها سنی مالکی هستند. دولت نیجریه، اسلامی و عضو سازمان همکاری اسلامی است. دولت نیجریه نزدیک به دولت عربستان سعودی است.

آغاز حضور شیعیان در نیجریه در سال 1980 یعنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود.

امروزه اقلیت شیعه در شهر زاریا در ایالت کادونا نیجریه زندگی می کنند. منابع مختلف جمعیت شیعیان در نیجریه را از دهها هزار نفر تا 4 الی 10 میلیون نفر اعلام می کنند.

"ابراهیم زکزاکی" دارنده مدرک لیسانس اقتصاد از دانشگاه "احمدوبیلو" در نیجریه به تشیع تغییر مذهب داد و به فعالیت های تبلیغی در نیجریه پرداخت.

چرا دنیا مقابل سفارتخانه‌های نیجریه شمع روشن نمی کند؟

ارتش نیجریه پس از این انتقادات سعی کردند شیعیان را به تلاش برای ترور رئیس ستاد ارتش در زاریا متهم کنند. سانی عثمان سخنگوی ارتش در این رابطه در صفحه توییتر خود این ادعا را مطرح کرد. همچنین سایت اینترنتی ارتش نیجریه نیز شب گذشته این موضوع را منتشر کرد.

ارتش مدتی بعد بیانیه‌ای رسمی در این رابطه منتشر کرد که درآمده است  که شیعیان بنا به دستور رهبر خود ابراهیم زکزاکی حمله ای را به کاروان ستاد ارتش به همراه 73 نظامی ترتیب دادند. این بیانیه مدعی شد که صدها نفر از شیعیان ضمن حمل سلاح و سنگر گرفتن در مسیرهای تردد، تمامی تلاش ها برای متفرق کردن خود را ناکام گذاشته و به سمت کاروان مذکور تیراندازی کرده و مواد خطرناک به سمت آن پرتاب کردند.

همچنین تحلیلگران معتقدند امسال در روز اربعین تجمع عظیمی که در نیجریه صورت گرفت، به شدت تکفیری ها را ترساند و آن ها اعلام کردند "خمینیون"! در حال رسیدن از راه و فتح کردن این قاره هستند.

چرا دنیا مقابل سفارتخانه‌های نیجریه شمع روشن نمی کند؟

به همین دلیل بر شیخ زکزاکی به عنوان مرکزیت جریان تشیع، فشار مضاعفی وارد کردند تا بتوانند شیعه را تضعیف کرده و مانع گسترش این حرکت بزرگ شوند. از همین رو است که پادشاه عربستان از سرکوب شیعیان استقبال کرد و هیچ نهاد بین المللی حقوق بشردوستانه ای نیز در پی جنایات انجام شده، واکنشی از خود نشان نداد.

  امروز به رغم این که بسیاری از غربی ها و نحله های فکری اسلامی به این نتیجه رسیده اند که با قرائت شیعی می توان در کنار سایر مسلمان ها زندگی کرد نه با قرائت تکفیری، اما غرب و عربستان همچنان مقاومت جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه را برای دولت های خود خطرناک می دانند.

از طرف دیگر واکنش های بین المللی نیز به این موضوع جای تامل داشت، رسانه های غربی  به گونه ای با موضوع برخورد کردند که انگار اتفاقی عادی و روتین رخ داده است.

 در حالی که در مقایسه با حادثه تروریستی پاریس  که بسیاری از روزنامه ها ربان مشکی به صفحه اول خود زده و رسانه ها مردم را به هم دردی دعوت کردند و فردای  روز حادثه مردم به نشانه همدردی به مقابل سفارتخانه های فرانسه امده و شمع به دست انزجار خود را نسبت به تروریست و خون مردم بیگناه نشان دادند اما میبینیم، امروز کس برای کشتار شیعیان در نیجریه شمع روشن نمی کند و به عنوان همدردی مقابل سفارتخانه های این کشور حاضر نمی شود!

چرا دنیا مقابل سفارتخانه‌های نیجریه شمع روشن نمی کند؟

گزارش از هدیه آقاپور

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/