خوبي همه گير شدن رسانههاي جمعي و نرمافزارهاي اطلاعرسان تلفن همراه اين است که ديگر لازم نيست خبر دهان به دهان بچرخد و براي تاييد آن دنبال مسئول باشند. شهروندان با ضبط و فيلمبرداري از حوادث مختلف ميتوانند آنقدر يک اتفاق را دست به دست بچرخانند که حتي کار به عذرخواهي وزير بينجامد.

به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،خوبي همه گير شدن رسانههاي جمعي و نرمافزارهاي اطلاعرسان تلفن همراه اين است که ديگر لازم نيست خبر دهان به دهان بچرخد و براي تاييد آن دنبال مسئول باشند. شهروندان با ضبط و فيلمبرداري از حوادث مختلف ميتوانند آنقدر يک اتفاق را دست به دست بچرخانند که حتي کار به عذرخواهي وزير بينجامد. همين چند روز پيش بود که انتشار فيلم کتک خوردن دانشآموزي در يکي از مدارس اليگودرز باعث شد که وزير آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران بگويد: «از تمامي ملت عذرخواهي ميکنيم که چنين اتفاقاتي در بعضي مدارس کشور رخ ميدهد و اميدواريم که اين وقايع ديگر در مدارس و حتي در وزارتخانه کمتر مطرح شود و مسير رو به کاهشي را داشته باشد.» اما به نظر مي رسد اين آرزوي وزير آموزش و پرورش محقق نشده است چرا که هنوز چندروزي بيشتر از برخورد با معلم اليگودرزي نگذشته که از آزار روحي و جسمي کودکي در يکي از مدارس کرمانشاه خبر رسيده است. اتفاقي که به دليل نداشتن صحنههاي ضبط شده، به برخورد با خاطيان و عذرخواهي وزير منجر نشده و تنها با حلاليت خواستن به پايان رسيده است. واقعه از اين قرار است که اولياي مدرسه از نوجواني 13 ساله به نام «اميررضا» که دانش آموز کلاس ششم است، طلب کمک مالي ميکنند و قرارميشود وي با 20 هزار تومان به مدرسه بيايد؛ پدر اميررضا اميني در اين باره ميگويد:«به والله گفتن از نداري برايم سخت است. اما همين عدد ناقابل باعث شده است پسرم يک ماه و نيم آزار شود و البته دو کشيده هم از مدير مدرسه بخورد.»
گلايههاي پدراميررضا
اين بار حادثه در غرب کشور رخ داده است. در دبستاني در استان کرمانشاه، شهرستان دالاهو، شهرگهواره؛ پدر اميررضا به «نوآوران» ميگويد: «دو هفته پيش وقتي اميررضا حمام بود همسرم متوجه کبودي در بخش نشيمنگاه بچهمان شد. کلي با او صحبت کرد تا علتش را برايمان گفت، او مدعي شد که يک ماه و نيم پيش، درست اول ماه محرم، وقتي پولي را که مدرسه از وي درخواست کرده بود را باخود به مدرسه نميبرد از مدير مدرسه سيلي ميخورد. همان روز نيمکتي که روي آن مي نشسته نيز ميشکند و مدير و معلم از او ميخواهند هم خسارت نيمکت را بدهد و هم 20 هزار تومان کمک به مدرسه را بياورد. آنها از امير رضا خواستند تا زماني که پول را نياورده و خسارت نيمکت را نداده است روي آهن چند سانتي نيمکت، جايي که کفه چوبي روي آن قرار دارد بنشيند.» اميني ادامه ميدهد: «بايد مطمئن ميشدم اميررضا راست ميگويد. البته بچه من حافظ قرآن هست و دروغ نميگويد. آقاي مدير، اول مدعي شد اطلاعي از قضيه ندارد اما بعد از بحث و جدل و ديدن پشت کبود بچهام سعي کرد موضوع را با عذرخواهي حل و فصل کنند. حالا ميدانم چرا اميررضا را بايد هر روز به زور از خواب بيدار و راهي مدرسه کنيم. برايمان عجيب بود بچهاي که تا چند وقت پيش خودش بيدارميشد و بساط صبحانه را ميچيد حالا براي رفتن به مدرسه کلي داستان برايمان درست ميکند.»
يقه چه کسي را بچسبيم؟
در نظام آموزشي، بازرسان بازوي توانمند آموزش و پرورش هستند و بايد با سرکشي به مدارس از وقوع وقايع تلخ جلوگيري و مانع برخوردهاي قهري يا تخلف در مدارس شوند. به همين دليل، کسي که ميتواند به پرسش هاي «نوآوران» در اين باره پاسخ دهد، «محمد پورايماني» بازرس آموزش و پرورش شهرستان گهواره است. براي دريافت صحت اين ماجرا با وي تماس ميگيرم. تا اسم اميررضا را مي شنود، ميگويد:«بله بله، همان پسري که روي نيمکت شکسته نشسته بود! البته ماجرا آن طوري که پدرش تعريف ميکند اتفاق نيفتاده است؛ فقط بچه چندروزي روي نيمکت شکسته نشسته است. شما هم شلوغش نکنيد.» ميگويم:«بيش از يک ماه بوده نه چند روز.» و او پاسخ مي دهد: «توي کلاس نيمکتهاي ديگري بوده است، ميتوانست جاي ديگري بنشيند.» آنطور که پدر اميررضا گفته بود معلم اين اجازه را به دانش آموز نداده بود. اما پورايماني مي گويد که «معلم مدعي است که متوجه نيمکت نشده وگرنه چنين کاري نميکرد.»
ميگويم: «انگار مدير مدرسه هم او را تنبيه کرده است؟» و پور ايماني در جواب مي گويد که «پسربچهها شيطان هستند. حالا تنبيه ملايمي هم شده باشد براي آيندهاش بد نيست.» ميپرسم: «مگر دريافت وجه از خانوادهها تخلف نيست چرا مدرسه ازاين دانشآموز درخواست وجه کرده است؟»؛ ميگويد: «اگر به زور و با اجبار باشد تخلف است. مدرسه پول را درخواست ميکند و هر خانوادهاي که توان مالي داشته باشد به مدرسه کمک ميکند، اين هم ايرادي ندارد. مدرسه بچههاي من هم کمک دريافت ميکنند من هم پرداخت ميکنم.» ميگويم: «وضع مالي منطقهاي که اين مدرسه در آن واقع شده چطور است؟» ميگويد: «مردم ضعيفي دارد. بيشتر آنها کشاورزان سخت کوشي هستند که درآمد بسيار کمي دارند و اين منطقه جزو مناطق کم برخوردار به حساب ميآيد.»
?
«تنبيه بدني »قاتل اعتماد والدين
و عشق فرزندان به تحصيل
يکي از آفتهاي نظام آموزشي افت تحصيلي دانش آموزان است؛ مسالهاي که تنبيه بدني تاثير بسزايي در آن دارد. «محمود باباآوغلي» کارشناس آموزشي درباره تاثير تنبيه بدني در دانش آموزان ميگويد:«ترس و نفرتي که معلم با تنبيه بدني در ذهن دانش آموز ايجاد ميکند، هرگونه جذابيت ناشي از ياد گيري را در کام دانش آموز از بين ميبرد. همين طور محققان با بررسي بيش از 18 هزار بزرگسال، رابطه وضع روحي آنان را در دوره کودکي با ابتلاي آنان به آسم ارزيابي کردند. اين بررسي نشان ميدهد، افرادي که در دوره کودکي آزار جسمي ديدهاند، بيش از ديگران به آسم مبتلا ميشوند. بر اساس اين بررسي اضطراب و افسردگي کودکان يکي از عوامل مهم ابتلاي آنان در دوره بزرگسالي به انواع بيماريهاست.» به گفته وي پيامد اجتماعي اين مسأله نيز ايجاد افت تحصيلي در شکلهاي مختلف آن، اعم از ترک تحصيل موقت، مردودي يا تکرار واحد خواهد بود.
از ديگر سو بايد اين موضوع را نيز در نظر گرفت که رواج چنين حادثههايي باعث ميشود والدين اعتماد خود را به نظام آموزشي از دست بدهند. به هر حال خانوادهها با رضايت خاطر و با اين تصور که متوليان نظام آموزشي مراقب بچههايشان هستند، آنان را به مدرسه ميسپارند اما بروز چنين حوادثي به اعتماد والدين نسبت به مدارس آسيبي جبران ناپذير وارد ميکند.
دريافت وجه در مدارس دولتي خلاف قانون است
همه مسئولان ميگويند كه دريافت پول در مدارس دولتي تحت عناوين مختلف مانند پرداخت قبوض آب، برق، گاز، خريد تجهيزات، كلاسهاي فوقبرنامه و... ممنوع است، اين مورد در اصل 30 قانون اساسي نيز مورد توجه قرار گرفته است و قانون به صراحت بر رايگان بودن تحصيل تا پايان دوره متوسطه (ديپلم) تأكيد ميكند. بر اين اساس وزارت آموزش و پرورش نسبت به اين مسئله حساسيت زيادي به خرج داده است و از والدين ميخواهد در اعتراض به پرداخت شهريه به آموزش و پرورش منطقهاي که مدرسه در آن قرار گرفته است مراجعه کنند البته به نظر مي رسد در مواردي که بازرسان نسبت به دريافت وجه اعتراضي ندارند متوليان وزارتخانه بايد تکليف رسيدگي به اعتراضها را روشن کنند.
منبع:نواوران
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.