عمیق ترین غار ایران کشف شد!
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بهمن مشتکوب از کشف عمیق‌ترین غار کشور در استان کرمانشاه خبر داد.
 
وی بیان داشت: این غار که در لفظ محلی «جوجار» نام دارد در ضلع شرقی قله پرآو و شمالی قله شاآودالان قرار دارد.
 
رئیس هیئت کوهنوردی استان کرمانشاه بیان داشت: یک تیم 21 نفره متشکل از استان‌های گلستان، قزوین، زنجان و تهران تا عمق 810 متری این غار را کاوش کنند.
 
مشتکوب طول کاوش شده را 2 هزار و 200 متر اعلام کرد و گفت: در حال حاضر دیگر غار پرآو عمیق‌ترین غار کشور نیست و جوجار جای آن را گرفته است.
 
به گفته وی، ادامه آن با توجه به شرایط سخت کاوش متوقف شده و گروه مذکور ادامه کاوش‌ها را سال آینده انجام خواهند داد.
 
رئیس هیئت کوهنوردی استان کرمانشاه ادامه داد: از محوطه غار فیلم‌برداری و نقشه‌برداری شده است و امیدواریم سال آینده به انتهای آن برسیم.
 
گفتنی است؛ غار پرآو با عمق 751 متری و طول یک‌هزار و 454 متری در سال 1350 توسط یک گروه کوهنورد انگلیسی کشف شد و تا قبل از کشف «جوجار» عمیق‌ترین غار ایران لقب گرفته بود.
 
منبع: فارس

انتهای پیام/