میزان شیوع تب مالت در جهان تغییری نکرده است
حمیدالله سلطانی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران افزود: در سال‌های اخیر به دلیل پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای که در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها صورت گرفته است، موارد ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی کاهش یافته و در حال حاضر شاهد هستیم که تعدادی از این بیماری‌ها ریشه‌کن و یا در مرحله حذف قرار گرفته‌اند.

وی با بیان این که تب مالت یکی از بیماری‌های مهمی است که از طریق خوردن مواد آلوده به وجود می‌آید، تصریح کرد: در بسیاری از مناطق جهان این بیماری شایع است و در ایران نیز تب مالت شیوع قابل ملاحظه‌ای دارد.

سلطانی با اشاره به برخی از آمارها در خصوص میزان شیوع و بروز تب مالت، تأکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که با وجود پیشرفت‌های بهداشتی و کنترل نسبی بسیاری از بیماری‌ها و عوامل میکروبی، اما میزان شیوع تب مالت در مناطق مختلف جهان تغییر خاصی نکرده است.

وی اظهار داشت: تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و میکروب این بیماری می‌تواند در گوسفند، بز، گاو و در حیوانات دیگری مانند سگ و خوک نیز ایجاد بیماری کند.

سلطانی یادآور شد: در صورت مصرف فرآورده‌های دامی و یا تماس با این فرآورده‌ها و حتی تماس با خود دام، بیماری به راحتی به انسان منتقل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در واقع انسان به طور اتفاقی در تماس با حیواناتی نظیر گاو، گوسفند، بز، خوک و سگ و با مصرف مواد آلوده و در اغلب موارد موادی نظیر شیر آلوده و نجوشیده، به میکروب عامل بیماری تب مالت آلوده می‌شود.

سلطانی با بیان این که در کشورمان تب مالت شیوع نسبتاً بالایی دارد، اظهار داشت: در اغلب مناطق کشور هم در شهرها و هم در روستاها، بیماری تب مالت دیده می‌شود و البته طبق بررسی‌های صورت گرفته، اخیراً در میزان شیوع و بروز این بیماری در کشور همانند بسیاری دیگر از کشورها، تغییری صورت نگرفته است.

وی گفت: البته در برخی از مناطق با کنترل‌های خوبی که صورت گرفته است، شاهد کاهش انتقال تب مالت به ویژه از طریق لبنیات آلوده بوده‌ایم.

انتهای پیام/