مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزان با حفظ بقایای گیاهی ضمن افزایش تولید محصولات زراعی و افزایش میزان درآمد در بهبود کیفیّت تولیدات کشاورزی گام برمی دارند.
احمد بایبوردی در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: بقایای گیاهی نیز به همراه تولید اقتصادی معیاری از کارآیی گیاهان سبز در تبدیل انرژی خورشیدی یا راندمان تبدیل انرژی خورشیدی و انرژی ورودی توسط انسان به انرژی شیمیایی ذخیره شده است.
وی تصریح کرد: پوسیدن کاه و کلش در خاک موجب افزایش ماده آلی خاک شده و این ماده آلی سبب جذب بهتر عناصر غذایی توسط گیاهان می شود و درنهایت کارآیی مصرف کودهای شیمیایی توسط گیاهان افزایش می یابد.
بایبوردی ادامه داد: بهعلت فراهم بودن شرایط مطلوب رطوبت، تهویه و حرارت در خاک جوانهزنی گیاه بهتر و زودتر انجام میشود.
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: نگهداری بقایا در سطح خاک سبب بهبود مواد آلی خاک در خاک ورزی حفاظتی خواهد شد.
وی اظهار داشت: بقایای زراعی به دلیل دارا بودن ترکیبات مغذی و مطلوب به خوبی میتوانند وضعیت خاک را از نظر فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بهبود بخشند.
بایبوردی تاکید کرد: رشد، توسعه و گسترش ریشه در خاکهای فاقد بقایا کمتر شده و در اثر عبور و مرور ماشین آلات خاک فشرده شده و تخریب خاکدانهها را به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/ش