زعفران گیاهی 10 ساله است که کشت و تکثیر آن به صورت غده (پیاز) انجام می شود و در حال حاضر 5 هکتار از زمین های شهر خمین زیر کشت این محصول می باشد.
به گزارش
گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، زَعفَران یا زعفران خوراکی "نام علمی
"crocus sativus" گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان، سردهٔ زعفران که ویژگی سرخوشی داشته و امروزه برخی شرکتهای دارویی اروپایی از آن بعنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده میکنند.
زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج میشوند.
از وسط برگها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی میشود. گلها بسیار زیبا و دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریتهها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند.
گلها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است.
قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ میباشد.
کشت زعفران در ایران به ویژه در شهرستانهای تربت حیدریه، گناباد، قائن، خمين، بجستان، فردوس، سرایان و بیرجند در استانهای خراسان جنوبی و رضوی، و به تازگی در استانهای فارس و کرمان رواج دارد.
انتهاي پيام/ز