آیا کله پاچه مفید است؟
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از شبکه خبر، کله پاچه که از پختن سر، دست و پای گوسفند تهیه می‌شود، از بخش‌های مختلفی همچون بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت، صورت و پاچه تشکیل شده است.

 

این غذا با واحد شمارش "دست " به کار می‌رود و هر دست کله پاچه شامل یک کله و چهار پاچه است، آب این غذا نیز به عنوان پیش غذا به همراه نان خورده می‌شود.

 

کله‌ پاچه غذایی پرانرژی و با کیفیت پروتئین بالا محسوب می‌شود، پروتئین  آن برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت‌های بدن مفید است، زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌های گروه ب به ویژه  ویتامین ب 12 است که این ویتامین‌ها نقش‌های مفید زیادی برای بدن دارند.

 

به عنوان مثال ویتامین ب ، در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد.پاچه گوسفند دارای طبع سرد است و خواصی همچون رقیق‌ کنندگی خون، ملین، التیام‌ دهنده زخم‌های داخلی و افزایش‌ دهنده شیر مادر را دارد.

 

همچنین  این غذا حاوی ماده مغذی به نام کوآنزیم q10 به عنوان یک آنتی‌ اکسیدان قوی است که با دفع مواد مضر تولید شده و در بدن در نتیجه فرایند‌های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول‌ها نقش مهمی‌ ایفا می‌کند.

 

همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری‌های فشار خون، سکته قلبی، پارکینسون، انواع سرطان و غیره از دیگر نقش‌های کوآنزیم q10 است.

 

کله پاچه با وجود دارا بودن پروتئین و ویتامین‌ ها، سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است.

 

کلسترول چربی است که خاصیت رسوب کردن در عروق خونی بدن را داشته و در کنار سایر عوامل خطر منجر به انسداد و گرفتگی رگ شده و زمینه‌ ساز بروز بیماری‌های قلبی - عروقی، سکته و بسیاری دیگر از بیماری‌های مزمن می‌شود.

 

در میان قسمت‌های مختلف کله پاچه، مغز گاو و گوسفند کلسترول بیشتری دارند؛ طوری که مغز گوسفند به‌ اندازه  زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزو مواد غذایی بسیار پرچرب است .

 

به همین علت کسانی که چربی ، کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس و ناراحتی کلیوی هستند، باید از مصرف بی‌رویه کله‌ پاچه خودداری کنند.

 

بر‌خلاف تصور عمومی‌ که کله پاچه را برای افرادی که ناراحتی‌های مفصلی و آرتریت دارند، مفید می‌دانند، محتوای بالای چربی‌های اشباع و ترانس کله پاچه فرایندهای التهابی این بیماران را بدتر کرده و توصیه نمی‌شود.

 

با در نظر گرفتن این که تغییراتی از جمله مصرف بی‌ رویه غذاهای آماده دارای چربی، قندهای تصفیه شده و نمک بالایی ، کاهش فعالیت فیزیکی و غیره در شیوه زندگی افراد و این که این تغییرات زمینه‌ ساز بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن شده‌ اند، رعایت رژیم غذایی صحیح با  افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه و غلات کامل سبوس دار و کاهش مصرف گوشت‌های قرمز و مواد غذایی پرچرب مفید خواهد بود.

 

مصرف بی‌ رویه کله پاچه به ویژه در مناطقی که عادت به مصرف هفتگی این غذا دارند، بدلیل مضراتی که ذکر شد توصیه نمی‌شود.