تشکر ازباشگاه خبرنگاران به دلیل افشای زمین خواری درشمیرانات / بیشترین تصرفات غیرقانونی در استان تهران
به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران،محمد هادی حیدر‌زاده مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران در نشست خبری کشف زمین‌خواران بزرگ در مناطق حفاظت شده محیط زیست گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم و به طبع آن محیط زیست تحت تأثیر قرار گرفته است پدیده زمین‌خواری و تصرفات غیر قانونی است.

وی در ادامه درباره علل پدیده زمین‌خواری اظهار داشت: چون در این زمینه اصول اداری و حقوقی لازم رعایت نشده یا تصرفات بدون هماهنگی صورت گرفته پدیده زمین‌خواری گسترش یافته است.

حیدرزاده در ادامه به شهرهایی که پدیده زمین‌خواری در آن رواج گسترده یافته است، اشاره کرد و افزود: استان‌های فارس، تهران و استان‌های شمالی کشور به دلیل اینکه نرخ زمین‌ها با ارزش افزوده محاسبه می‌شود تصرفات بیشتری در این استان‌ها صورت گرفته اما استان تهران بیشترین سهم را در این تصرفات غیرقانونی داشته است.

وی در ادامه درباره تصرفات صورت گرفته افزود: اشخاص حقوقی و تعاونی‌ها کمترین میزان تصرفات اما با متراژ بالا و اشخاص حقیقی تعداد زیاد تصرفات ولی با متراژ کم را داشته‌اند.

حیدرزاده در ادامه درباره مناطق حفاظت شده استان تهران تصریح کرد: 400 هزار هکتار از مجموعه حفاظت شده تحت نظر سازمان محیط زیست قرار دارند که از جمله آنها می‌توان به پارک ملی، اثرهای ملی و طبیعی که تحت مناطق چهارگانه حفاظت شده هستند اشاره کرد.

وی در ادامه گفت: در استان تهران بیش از 40 درصد از مناطق جزو مناطق چهارگانه محسوب می‌شوند که میزان استاندارد آن 17 درصد می‌باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه درباره پیگیری‌های صورت گرفته برای مقابله با پدیده زمین‌خواری اظهار داشت: در این راستا کمیته ساماندهی و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز به همراه شورای حفظ بیت المال در قوه قضائیه و سازمان محیط زیست پیگیر این موضوع هستند.

وی در ادامه به این نکته اشاره کرد: سازمان محیط زیست نسبت به مناطق دیگر از تصرفات غیر قانونی کمتری رنج می‌برد.

حیدرزاده درباره افزایش میزان تصرفات در سال‌های اخیر افزود: از سال 88 تا 92 حجم تصرفات صورت گرفته در حوزه محیط زیست به شدت افزایش پیدا کرده است که متاسفانه این موضوع تبعات مختلفی به همراه داشته است.

وی در ادامه درباره تبعات زمین‌خواری در حوزه محیط زیست گفت: پدیده زمین‌خواری در مناطق چهار گانه محیط زیست گونه‌های جانوری را دچار تهدید کرده و به تبع آن زیستگاه‌ها دچار تخریب شده است اما سازمان محیط زیست متولی برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز نیست.

حیدرزاده در ادامه افزود: مالکیت مناطق چهارگانه با سازمان مراتع و جنگل‌ها است و آن‌ها باید به طور مستقیم در این موضوع دخالت کنند ولی چون این زیستگا‌ه‌ها برای سازمان محیط زیست دارای اهمیت ویژه است ما مجبور به دخالت هستیم.

رئیس سازمان محیط زیست استان تهران در ادامه درباره اسفناک بودن پدیده زمین‌خواری در برخی از نقاط تهران اظهار داشت: متاسفانه در شمیرانات این وضع اسفناکتر است با توجه به اینکه از زمان قاجار داشتن زمین در شمیرانات مورد توجه بوده است طی دو دهه گذشته تمام کسانی که در این منطقه دارای نسق بوده‌اند تمایل پیدا کرده‌اند تا اراضی خود را به دیگران واگذار کنند.

وی در ادامه به مهمترین مشکل سازمان محیط زیست در مقابله با پدیده زمین‌خواری اشاره کرد و گفت: مهمترین مشکل سازمان محیط زیست این است که مالکیت مناطق چهارگانه را ندارد و قوه قضائیه هرگونه طرح شکایت از سوی سازمان محیط زیست را پذیرا نیست.

حیدرزاده در ادامه بیان داشت: در بحث اراضی ملی دو راهکار وجود دارد اول اینکه سازمان محیط زیست هیچ نقشی در برخورد با تخلفات صورت گرفته در حوزه زمین خواری نداشته و آن را عیناً  به سازمان مراتع و جنگل‌ها واگذار کند و یا اینکه به عنوان راه حل دوم مناطق چهارگانه استان تحت مالکیت سازمان محیط زیست درآید.

وی در ادامه درباره میزان تخلفات صورت گرفته اظهار داشت: بیش از 30 مورد دخل و تصرف غیر قانونی را در شش ماهه اول سال پیگیری کرده‌ایم که پیش بینی می‌شود این میزان به 100 مورد افزایش پیدا کند.

وی در ادامه درباره دستور ویژه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) جهت پیگیری مبارزه با پدیده زمین‌خواری گفت: در ماه مبارک رمضان امسال شخص رهبر این نکته را متذکر شدند که باید مقابله با زمین خواری به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت قرار گیرد.

وی در پایان گفت: دولت تدبیر و امید در نظر دارد با حداکثر توان به مقابله با پدیده زمین‌خواری و متخلفان بپردازد و همه ارگان‌های ذیربط این موضوع را با دقت پیگیری می‌کنند.

حیدرزاده در پایان مراسم از خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران به دلیل پیگیری‌های صورت گرفته در این راستا تشکر ویژه به عمل آورد.

انتهای پیام/