اگر "اوباما" واقعا میخواهد که داعش را نابود کند، باید راهی برای همکاری با ایران بیابد
فرید زکریا" در مقاله ای برای دیلی استار نوشت: اگر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا واقعا می خواهد که داعش را از درجه اعتبار ساقط و نابود کند، باید راهی برای همکاری با ایران بیابد.

به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، "فرید زکریا" در مقاله ای برای دیلی استار نوشت: اگر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا واقعا می خواهد که داعش را از درجه اعتبار ساقط و نابود کند، باید راهی برای همکاری با ایران بیابد. کشوری که با وجود برتری آمریکا، قدرتی بزرگ در منطقه خاور میانه محسوب می شود. همکاری با ایران با وجود سختی ها و پیچیدگی های آن، می تواند به طور استراتژیک نتایج بازی را تغییر دهد و تاثیرات مفیدی بر سراسر منطقه از عراق و سوریه تا افغانستان داشته باشد.
فرید زکریا در ادامه این مقاله نوشت: ما در حال حاضر در مقابله با داعش در مرحله استفاده از نیروی هوایی هستیم. گرایش به جنگ هوایی در افغانستان، عراق و لیبی مطلوب به نظر می رسید. آمریکا پیشرفته ترین هواپیماها، موشک ها و پهپادها را با قابلیت نظامی فوق العاده در اختیار دارد، اما پس از استفاده از نیروی هوایی در افغانستان، عراق و لیبی تنها آشفتگی به بار آمده است.
به نوشته دیلی استار، نیروهای زمینی باید با گروه های محلی و شبه نظامی در جنگی غیر معمول درگیر شوند. آیا گروه های محلی، قبیله ها و فرقه ها با آمریکا در جنگ همراهی خواهند کرد یا برعکس در مقابل آمریکا خواهند جنگید؟
فرید زکریا با اشاره به مقاله اخیر در روزنامه نیویورک تایمز اشاره کرد که در آن نوشته شده بود: پس از شش هفته بمباران هوایی آمریکا، پیشرفت اندکی به دست آورده اند.
دیلی استار در ادامه نوشت: آمریکا در عراق نفوذ دارد، اما نفوذ ایران بیشتر است.
به نوشته دیلی استار، استراتژی واشنگتن در سوریه ضد و نقیض است. آمریکا به دنبال نابود کردن داعش در سوریه است و به جبهة النصرة و گروه خراسان حمله می کند، ولی در مقابل نمی خواهد هماورد اصلی این گروه ها یعنی بشار اسد تقویت شود که این امری غیر ممکن است.
به نوشته روزنامه دیلی استار، منافع تهران و واشنگتن در افغانستان، همیشه منطبق و سازگار بوده است. ایران مخالف طالبان بود و به سقوط آن کمک کرد و به آمریکا در کنفرانس بن که پس از سقوط طالبان برای تعیین دولت جدید حامد کرزای برگزار شد کمک کرد. به این ترتیب ، کمک ایران می تواند نیروی ثبات بخش مؤثری در افغانستان باشد.
فرید زکریا در ادامه می نویسد: کاملا روشن است که همکاری با ایران باید با هماهنگی عربستان سعودی و دیگر دولتهای عربی باشد. ولی در حال حاضر، آنها دشمن مشترکی با ایران دارند که آن هم داعش و گروه های شبیه به آن است. همکاری با ایران به معنای برقراری روابط حسنه نخواهد بود. ایران و آمریکا مسائل بسیار زیادی دارند که آنها را از یکدیگر دور نگه می دارد مگر اینکه خیلی چیزها در تهران واقعا تغییر کند.
فرید زکریا در پایان تاکید می کند که ایران به طور بالقوه، یکی از این کشورهاست، ولی همانطور که روحانی تصریح کرد، همه چیز منوط به توافق هسته ای است.
انتهای پیام/