بندر عباس/
آغاز جمع‌آوری زنبور «تریکوگراما» و «براکون» از مناطق هرمزگان
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، «پرویز ترابی‌زاده» اظهار کرد: بهره‌گیری از روش‌های مناسب مبارزه با آفات می‌تواند گام موثری در تولید محصول سالم باشد.

وی تصریح کرد: پس از جمع‌آوری حشرات از طبیعت و انبوه‌سازی آنها، دوباره آنها را به طبیعت برمی‌گردانیم از همین‌رو مدیریت کنترل آفات مزارع جزو دستور کار مدیریت حفظ نباتات است که بر پایه‌ی روش بیولوژیک قرار گرفته است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی هرمزگان افزود: زنبورهایی که سازمان جهاد کشاورزی جمع‌آوری می‌کند شامل حشرات زنبور «تریکوگراما»، «براکون» است که از خود طبیعت گرفته می‌شود و دوباره برای از میان بردن آفات مزارع سبزی و صیفی از مزارع گوجه‌فرنگی، آنها را وارد طبیعت می‌کنیم.

ترابی‌زاده افزود: در روش مبارزه‌ی بیولوژیک می‌توان بدون استفاده از سموم شیمیایی، تنها با رها کردن زنبور تریکوگراما و براکون با این آفات مبارزه کرد که این روش هزینه‌ی کشاورزان را نیز تا حد زیادی کاهش می‎‌دهد.

وی با بیان اینکه ما حشرات جدیدی وارد طبیعت نمی کنیم ، اظهار کرد: فقط جمعیت حشرات را افزایش می دهیم تا جمعیت بیشتری از آفات را در مزارع استان از بین برده و مزارع شهرستان میناب بیشترین مزارع در استان هستند که تحت مبارزه آفات سبزی و صیفی قرار دارد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان هرمزگان تصریح کرد: 30 هزار هکتار از مزارع سبزی و صیفی استان تحت مبارزه با آفات قرار گرفتند که نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش داشتیم و علت کاهش و تحت پوشش قرار دادن این روش برای تولید محصول سالم را کمبود اعتبار عنوان کرد.

ترابی‌زاده خاطرنشان کرد: فصل‌های مناسب برای رهاسازی این حشرات و مبارزه با آفات سبزی و صیفی از آبان‌ ماه آغاز می‌شود و این روند بستگی به فعالیت آفت‌ها هم دارد.

انتهای پیام/م