تبریز/
پیش بینی تولید بیش از 5000 تن گوشت گاومیش در آذربایجان شرقی

منوچهر باغبان حقّی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ضمن معرفی شهرستان های برتر در تولید گوشت گاومیش افزود: بیشترین گوشت گاومیش در مراغه، میانه و سراب به میزان 770، 700 و 480 تن تولید می شود.

وی تشریح کرد: هرچند به نظر با رعایت شرایط حداقلی مانند اصلاح تغذیه مناسب و متناسب و همچنین رعایت برنامه به گزینی و انتخاب، این رکوردها به راحتی تغییر می‌کند ضمن اینکه تعدادی از دامداران در حال تجربه این شرایط و تغییرات هستند.

باغبان حقّی ادامه داد: در برخی نقاط شیر گاومیش قیمت واقعی خود را نیافته و با اندیشیدن تمهیداتی از قبیل توجه به صنایع تبدیلی، توسعه سکوهای جمع آوری شیرگاومیش و خرید به قیمت مناسب و تضمینی  از دامدار می‌تواند ترغیبی  برای تولید بیشتر و توسعه گاومیش باشد.

معاون مدیریت امور دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گوشت گاومیش در مقایسه با گاو چربی کمتری دارد.

وی از کلسترول کمتر گوشت گاومیش در مقایسه با دیگر گوشت های قرمز گفت و اظهار داشت: براساس نظر کارشناسان کلسترول آن در مقایسه با دیگر گوشت های قرمز 40 درصد کمتر اما پروتئین آن 11 درصد و مواد معدنی آن هم 10 درصد بیشتر است.

باغبان حقّی تاکید کرد: تولیدات گاومیش با خصوصیات بیولوژیکی و غذایی عالی، می‌تواند جایگزین گوشت و لبنیات سایر دام‌ها در سبد غذایی خانواده‌ها شود./س