تبریز/
آموزش کشاورزان راهکاری برای بهبود فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف آب

کامران یوسفی راد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: محدودیت منابع آب و بالا بودن هزینه‌های ساخت و نگهداری سدها و شبکه‌های زهکشی و آبیاری لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی، بخصوص در مناطقی که مستعد برای کشاورزی است را دوچندان می‌کند. وی تشریح کرد: ارائه بهترین راهکارهای ارتقاء فرهنگ مصرف صحیح و بهینه آب در بخش کشاورزی نیاز به زیربنای فرهنگی صحیح و مطمئن و فرهنگ‌سازی در جامعه کشاورزی دارد که در این زمینه دو بخش دولتی و غیردولتی که همان کشاورزان و متخصصان این بخش را شامل می‌شود، باید به وظایف خود آگاهانه عمل کنند و در توسعه کشاورزی و بخصوص آب ارتباط مستمر و هماهنگی داشته باشند.

یوسفی راد ادامه داد: افزایش راندمان آبیاری، استفاده از روش‌های آبیاری مناسب، پوشش کانال‌های آبیاری، اصلاح نظام تخصیص آب بر اساس نیاز کشاورزی و مصرف آشامیدنی، اصلاح نظام قیمت‌گذاری، استفاده از پساب‌های تصفیه شده، بها دادن به ارزش اقتصادی آب، حفاظت از منابع آب در برابر آلودگی، پایش و نظارت مستمر بر مصرف بهینه آب آشامیدنی و به حداقل رساندن تلفات آب در تأسیسات آب‌رسانی و ارتقاء مدیریت تقاضا از راهکارهای مقابله با بحران آب است.

وی تاکید کرد: با توجه به سهم بالای کشاورزی در مصرف آب محدود موجود در کشور پهناور و پرجمعیت ایران و با توجه به مصرف بسیار بالای آب در اراضی کشاورزی، لزوم بررسی دقیق چگونگی ارائه و مدیریت آب در این‌گونه اراضی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
انتهای پیام/س