رئیس سازمان میراث‌فرهنگی در مراسم رونمایی از فرش‌های نفیس عتبات عالیات :
بافت و نذر فرش برای عتبات عالیات و اماکن مقدس شیعیان ثبت ملی می شود

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران حاضر در محل،مسعود سلطانی‌فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم رونمایی از فرش‌های بافته شده توسط هنرمندان کاشانی برای عتبات عالیات، نمایشگاه فرش عشق، که عصر امروز در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: 267 میلیون نفر شیعه در کل دنیا که 70 میلیون نفر شیعه در ایران و 200میلیون نفر در جهان زندگی می‌کنند همچنین این شیعیان علاقه بسیاری به زیارت اماکن مقدس ائمه معصومین دارند .


وی افزود: حرم حضرت امام رضا(ع)، حرم حضرت معصومه(س) و سایر اماکن مقدس مربوط به ائمه که در کشور ما وجود دارد سالانه مورد استقبال بسیاری از شیعیان قرار می‌گیرد، سال گذشته حدود 2میلیون و 200 هزار نفر از شیعیان برای زیارت این اماکن مقدس به کشور ما سفر کردند که یک میلیون و 600 هزار نفر از این گردشگران از کشور عراق و حدود 500 هزار نفر از کشورهای عربستان، بحرین و کویت بوده‌اند.

سلطانی‌فر تصریح کرد: کشور ما در حوزه گردشگری زیارت ظرفیت و پتانسیل بسیار زیادی دارد که می توان با فراهم کردن امکانات و ایجاد زیرساخت‌های مناسب، ظرف 2 سال آینده در بخش گردشگری زیارت کشور ما میزبان 5 میلیون نفر از شیعیان جهان باشد.

معاون رئیس‌جمهور اظهار داشت: افزایش تعداد گردشگران زیارتی علاوه بر تبادل فرهنگی، بهره برداری اقتصادی و اشتغال زایی را به دنبال خواهد داشت.

 وی ادامه داد: بافت و نذر فرش برای اماکن مقدس شیعیان از گذشته‌های دور در کشور مرسوم بوده  و با توجه به ریشه‌دار بودن این حرکت می‌توان از آن به عنوان یک اثر میراث ناملموس یاد کرد.

سلطانی‌فر تصریح کرد: ما در سازمان میراث‌فرهنگی بنا بر وظیفه و مسئولیتی که در قبال حفظ و ترویج این حرکت ریشه‌دار تاریخی داریم، پرونده ثبت ملی این میراث ناملموس را با عنوان فرش عشق تهیه می‌کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: پس از ثبت ملی میراث ناملموس فرش عشق که به بافت، خرید و نذر فرش به عتبات عالیات و اماکن مقدس شیعیان اختصاص دارد، پرونده ثبت جهانی آن تهیه خواهد شد.

وی در پایان افزود: با ثبت ملی و جهانی میراث ناملموس فرش عشق فرهنگ و روش  تامین فرش‌های عتبات عالیات و اماکن مقدس شیعیان و مسلمانان به عنوان یک فرهنگ جاری پایدار خواهد شد.

در پایان این مراسم از استاد مصلی‌نژاد، بانی و طراح فکری این حرکت معنوی و سایر هنرمندان تجلیل شد.


انتهای پیام/