ورناصري اعلام كرد:
"ايران" مي‌تواند در "صادرات گوشت" پيشگام باشد
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران حميد ورناصري، مديرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد امروز چهارشنبه 17 ارديبهشت‌ماه در حاشیه همایش صنعت دام و طیور اين شركت در جمع خبرنگاران افزود: تولید و خودکفایی در گوشت، با استفاده از اصلاح نژادهای صورت‌گرفته، طی سه تا چهار سال آینده اجرایی خواهد شد.
 
وي ادامه داد: واردات نژاد سمینتال و فعالیت‌های ژنتیکی انجام‌شده، تأثیر اساسی در تولید روزانه گوشت دارد، به‌طوری که می‌تواند تولید گوشت را تا ضریب یک کیلوگرم نسبت به نژاد هولشتاین افزایش دهد.
 
ورناصري افزود: با برنامه‌ریزی و تمرکز فعالیت‌های ژنتیکی، کمبود محدود موجود به سرعت دنبال شده و حتی ایران می‌تواند در مسئله صادرات گوشت پیشگام باشد.
 
وي اضافه كرد: اصلاح نژاد رئوس سنگین و سبک، می‌تواند حرکت ژنتیکی مؤثری باشد که منجر به کیفیت بهتر و سود بیشتر در حوزه تولید گوشت و شیر شود.
 
ورناصري گفت: میزان تولید ژن مورد نیاز، 20 میلیون دوز بوده است که در زمان حاضر، حجم بسیار محدودی از طریق واردات و مابقی در داخل کشور تولید می‌شود.
 
وي افزود: همه نژادهای کشور متحول شده و با واردات بهترین نژادها به‌ویژه دام‌های مولد افزایش پیدا کرده و هزینه‌های تمام‌شده کاهش می‌یابد.
 
ورناصری گفت: با فعالیت‌های ژنتیکی انجام‌شده، میزان قیمت تمام‌شده واردات مواد ژنتیکی به یک‌پنجم کاهش پیدا کرده که می‌تواند در تولید و قیمت تمام‌شده شیر و گوشت مؤثر باشد.
 
وی اظهار داشت: ارزش فعلی مواد ژنتیکی تولیدی 35 تا 36 میلیون دلار است و میزان واردات انجام‌شده، ارزشی حدود دو تا سه میلیون دلار دارد.
 
ورناصری در پاسخ به پرسشی که آیا قرنطینه دامی طی سال‌های اخیر مشکلاتی داشته است یا خیر، گفت: طبیعتاً مسائل و مشکلاتی در قرنطینه وجود داشته که طی یک سال اخیر برطرف شده و هیچ مسئله یا مشکل قابل توجهی در حوزه واردات اسپرم صورت نگرفته است.
 
انتهای پیام/