تبریز/
چشمگیر بودن رقابت علف های هرز با محصول اصلی در مصرف آب

سعید سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: عمق نفوذ ریشه و سطح جذب آب و مواد معدنی در علف های هرز بیشتر است.

وی تشریح کرد: علف های هرز آب بیشتری برای رشد خود نیاز داشته و در این مورد در رقابت با گیاهان زراعی، تولید محصول را محدود می نمایند.

سلیمانی ادامه داد: هر ساله علف های هرز از نظر کمّی و کیفی خسارات زیادی به محصولات کشاورزی وارد می کنند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: علف های هرز در خاک های فقیر و غیرحاصلخیز غالب شده و با افزودن کودهای آلی و معدنی می توان قدرت گیاهان زراعی را در جلوگیری از رشد و نمو علف های هرز افزایش داد.

وی با اشاره ای به راه های انتشار علف های هرز در مزارع اظهار داشت: کارشناسان رفت و آمد انسان و حیوان و ماشین آلات کشاورزی در مزارع، استفاده از کودهای دامی تازه و آلودگی بذور زراعی، علوفه و کاه به بذر علف های هرز را در انتشارعلف های هرز دایمی تاثیرگذار می دانند.

سلیمانی با توصیه به زارعان تاکید کرد: علف های هرز به دلیل دارا بودن سیستم ریشه ای وسیع و برگ های بیشتر و درنهایت کسب نور و کارآیی بیشتر فتوسنتز موفق تر از گیاهان زراعی محسوب می شوند.
 
 
انتهای پیام/س