عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: سالانه در حدود 13.5 میلیارد مترمکعب آب از سطح استان خارج میشود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان ؛ ناصر طهماسبیپور افزود: در حدود 10 درصد از کل منابع آب کشور در لرستان تولید و این استان جزء سومین حوضه پر باران کشور(در سالهای ترسالی) محسوب میشود؛ سالانه در حدود 13.5 میلیارد مترمکعب آب از سطح استان خارج و به دریاچه سدهای کرخه و دز میریزد.
وی بیان کرد: واحد اصلی برنامهریزی و مدیریت صحیح بر منابع محیطی شناخت و وجود نگرش سیستمی در حوزههای آبخیز بوده و راهبرد اساسی کنترل سیل و پخش سیلاب از طریق آبخیزداری امکانپذیر است.
طهماسبیپور ادامه داد: جلوگیری از ایجاد بحران منابع آب میتواند از طریق کاهش تلفات هیدرولوژیکی و ارتقاء کیفیت منابع آبهای سطحی و زیرزمینی، ساماندهی رودخانههای وحشی و ازدیاد آبدهی چاهها، چشمهها و قنوات محقق شود.
این محقق آبخیزداری گفت: در راستای تحقق این امر باید از وقوع روانابهای زیانآور جلوگیری و راندمان محصولات کشاورزی را افزایش داد؛ همچنین تأمین آب مورد نیاز و در دسترس برای مصارف شرب، صنعت و...، فراهم کردن زمینه مناسب برای ایجاد شبکههای آبیاری و زهکشی و ایجاد زمینه مناسب برای ایجاد توسعه پایدار در عرصههای طبیعی، تعدیل منابع آبهای سطحی و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی از دیگر اقدامات است.
وی افزود: اراضی دیم کم بازده میبایست به مرتع تبدیل شوند؛ تعداد دامهای اضافی را کاهش داد و فشار چرای خارج از فصل را کم کرد؛ مشکلات اقتصادی و اجتماعی ساکنین حوضههای آبخیز نیز باید مرتفع شود./س