تنفس بدبو را با "بوی بد دهان" اشتباه نگیرید
دکتر مسعود کریمی دندانپزشک  در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در بیشتر موارد تنفس بدبو به خاطر رعایت نکردن دقیق بهداشت دهان و دندان از لثه و زبان نشات می گیرد باکتریهای مختلف و تجزیه شدن مواد غذایی نیز در به وجود آمدن این عارضه موثر می باشد تجزیه مواد غذایی منجر به تولید گوگرد و در نتیجه باعث ایجاد بوی بد خواهد شد.

وی افزود: پوسیدگی و فساد دندان‌ها به خصوص اگر پوسیدگی در قسمت ریشه دندان باشد، بیماری های لثه  و پدیده خشک شدن دهان از علل تنفس بدبو می باشند بزاق نقش مهمی در ایجاد نفس مناسب ایفا می کند وقتی باکتریها شروع به تکثیر در دهان  می کند بزاق باعث کاهش آنها خواهد شد.

کریمی ادامه داد: از آنجایی که شب هنگام بزاق کمتری ترشح می شود تولید میکروب در دهان وقتی که فرد خواب است بیشتر می گردد و به علاوه کمبود بزاق باعث محرومیت دهان از اکسیژن می شود به همین دلیل است که برخی از افراد در صبح از تنفس بدبود رنج می برند.

وی اذعان داشت: "عفونت‌های مکرر لوزه"، برونشیت، ذات‌الریه و عفونت‌های معده و روده همگی می تواند باعث بروز تنفس بدبو شوند آبریزش بخش عقبی بینی و استفاده از برخی داروها مثل داروهای افسردگی، داروهای فشار خون و آنتی هیستامین که باعث خشکی دهان و افزایش تولید خلط می گردند نیز از عوامل ایجاد تنفس بدبو محسوب می شوند.

وی در پایان اظهار داشت: بیماری های کلیوی، ریوی، کبدی، دیابتی و خونی در ایجاد تنفس بدبو نقش دارند این قبل امراض باعث بیرون آمدن بوی نامتعارف و ناخوشایند از دهان می دهند.

انتهای پیام/