بیش از 99 درصد ضایعات فضاگیر درناحیه غدد هیپوفیز در مغز حتی به صورت تومور خوش خیم هستند.

فریبا محسنی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: "آدنوم"، مجموعهای از ترشحات غیر معمول و بیش از حدی هستند در قسمتهای مختلف بدن همچون کلیهها، کبد و از جمله هیپوفیز تشکیل میشوند و در اغلب موارد در مراحل اولیه به طور اتفاقی تشخیص داده میشود.
وی با بیان اینکه عوامل محیطی و بیرونی در تشکیل آدنوم هیپوفیز به هیچ عنوان نقشی ندارند تأکید کرد: این عارضه کاملاً "ژنتیکی" بوده که به صورت کاملاً ارثی به نسلهای بعدی انتقال مییابد که البته ناگفته نماند که خوشبختانه کاملاً خوش خیم و قابل درمان است.
دکتر محسنی گفت: افرادی که درخانوادههایشان سابقه آدنوم دارندباید به صورت دورهای و مرتب تحت چکاب قرار گیرند زیرا در صورتی که آدنوم هیپوفیز که غالباً به علت ترشح بالای میزان "هورمون پرولاکتین" در بدن است ، در همان مراحل اولیه به سادگی و با استفاده از دارو قابل درمان و کنترل است و درمان جراحی تنها در زمانی که قطر و ضخامت این نوع آدنومها پس از کیستیک و تومورشدگی بیش از 2/5 سانتیمتر باشد با معرفی به جراحان و اعصاب به روش جراحی خارج و برطرف می شود.
این فوق تخصص غدد در خصوص عوراض تومور آدنوم هیپوفیز تصریح کرد: این دست از تومورها معمولاً عارضه ای ندارند اما به مرور زمان و به علت بزرگ شدن "عصب بینایی" و شنوایی را دچار فشار میکنند، چرا که این آدنومها در محل غده هیپوفیز مغز و به صورت چسبیده به آن تشکیل یافته و شروع به رشد میکنند.
وی خاطر نشان کرد: آدنومها وقتی کوچکاند هیچ علامت خاصی ندارند، اما در صورت بروز هر یک از عوامل احتمالی از جمله ریزش موی سر و موهای زائد، از نشانههای ترشح بالای پرولاکتین و تشکیل آدنوم از نوع پرولاکتین است.
انتهای پیام/