خطری که کودکان شما را تهدید می‌کند
 مرتضی صفوی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار  بهداشت و درمان پزشکی باشگاه خبرنگاران افزود: شیوع چاقی در کودکان زیر 5 ساله روستایی 10/5 درصد و در شهرها 7/4 درصد است.

وی گفت: تغذیه مناسب، نقش مهمی در رشد و تکامل کودکان ایفا می‌کند. با تغذیه مناسب می‌توان از بروز بیماری‌های زودهنگام جلوگیری کرد و نیز خطر مشکلات سلامت را در آینده کاهش داد.

 وی گفت: چاقی یکی از عوامل خطری است که باعث بروز بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود به طوری که افزایش شیوع چاقی در کشورهای در حال توسعه باعث نگرانی نظام سلامت شده است.

صفوی افزود: عوامل زیادی در بروز چاقی نقش دارد که می‌توان به عدم تحرک کودکان، مصرف بیش از حد غذا، چاقی والدین مخصوصاً مادر کودک، سطح تحصیلات والدین، وضعیت اقتصادی و رفتارهای بهداشتی تغذیه‌ای اشاره کرد. این متخصص تغذیه اضافه کرد: بررسی انجام شده بر روی 80 هزار کودک زیر 5 سال این نکته را نشان می‌دهد، که چاقی در بین کودکان رواج پیدا کرده است.

 وی گفت: قد، وزن و نمای توده بدنی این کودکان اندازه‌گیری می‌شود. در صورتی که ‌‌BMI آنها بالاتر از صدک 85 باشد، دارای اضافه وزن هستند و اگر بالاتر از صدک 95 باشد، چاق محسوب می‌شود. صفوی اضافه کرد: در واقع شیوع اضافه وزن و چاقی در هر 2 جنس پسر و دختر وجود دارد. در این بررسی انجام گرفته در کودکان زیر 5 سال 11/2 درصد آنها اضافه وزن دارند و 8/9 درصد چاق هستند و تفاوت بین دختران و پسران وجود ندارد.

این متخصص تغذیه گفت: خطر بروز چاقی در کودکان زیر 5 سال در روستاها 1/5 برابر بیشتر از کودکان هم سن وسال خود در شهرها بوده است. شیوع چاقی در کودکان زیر 5 سال روستایی 10/5 درصد و در شهرها 7/4 درصد است و همچنین اضافه وزن در کودکان روستایی 10/1 درصد و در شهرها 12 درصد بوده است.

انتهای پیام/

صفوی افزود: سن ریسک چاقی و اضافه وزن در مناطق روستایی مجموعاً 5/1 برابر بیشتر از هم سن و سالان در شهرها بوده است. شیوع اضافه وزن دختران در سنین بلوغ 7/13 درصد و شیوع چاقی 1/5 درصد است. بیشترین چاقی در گروه سنی 12 ساله‌ها و کمترین آن در 14 ساله‌ها است.

 انتهای پیام/