معاون پژوهشی شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
کیفیت زندگی در شهر تهران رصد می‌شود
عماری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در تشریح این خبر با اشاره به اینکه سیاست گذاری‌های کلان و اداره مطلوب شهر نیازمند اطلاعاتی نظیر سرانه‌ها، در مردها و میزان نرخ‌های مورد نیاز است اظهار داشت: در شهری نظیر تهران با رویکرد محله محوری این اطلاعات به نوعی نمایانگر نسبتی از شهر تهران و نیز محله به محله است. 

وی با یادآوری حالت عینی و فیزیکال بسیاری از این اطلاعات نظیر سرانه تولید زباله، درصد استفاده از آب آشامیدنی مناسب و میزان استفاده از فضای سبز و گردشگری افزود: در برخی مواقع با سواری روبرو هستیم که حالت عینی نداشته و از آن جمله می‌توان به مسائل مربوط در حوزه فرهنگی و اجتماعی نظیر چگونگی و میزان امید به آینده در میان شهروندان اشاره کرد. 

جانشین اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهردای تهران با بیان میزان سرمایه‌های اجتماعی در میان شهروندان محلات یک منطقه و نیز در مقایسه با محلات دیگر نشاط و اختلافات روانی را از دیگر موارد قابل ذکر در این حوزه عنوان کرد و گفت: این موارد برخلاف مسائل عینی، قالب پیمایشی و سرشماری نداشته و دسترسی به میزان و چگونگی آن کیفیت زندگی مطلوب شهر و رضایت از خدمات را به دنبال خواهد داشت. 

عماری ادامه داد: نیاز به یک مرکز جهت رصد و پالایش و دسترسی به موارد اشاره شده به منظور جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات و نیز طراحی راهبرد گام اساسی جهت تحقق کیفیت زندگی شهروندان است که از طریق تشکیل اداره رصد کیفیت زندگی شهری محقق خواهد شد. 

وی تصریح کرد: در همین راستا سنجش کالبدی، فنی عمرانی و شهرسازی پروژه‌ها را از اقدامات مرکز رصد شهر تهران عنوان کرد و افزود: شاخص‌های اجتماعی و فرهنگی در قالب رصد کیفیت زندگی شهری توسط اداره کل مطالعات فرهنگی اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران صورت خواهد یافت ضمن اینکه محل نمایش داده‌ها در مرکز رصد شهر تهران است. 

معاون پژوهشی اداره کل مطالعات شهرداری تهران از منطقه 3 به عنوان پایلوت اجرای این طرح در سال 92 یاد کرد و افزود: به منظور شناسایی و تجزیه و تحلیل نوسانات کیفیت زندگی در شهر تهران از سال 93 این پروژه در تمامی مناطقه به مرحله اجرا خواهد رسید. 

عماری سلامت اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی، آموزش شهروندی، تفریحات و اوقات فراغت را به عنوان ابعاد مورد بررسی این پروژه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: اجرای این سامانه امکان تعامل سازمانها، پژوهشگران و دانشجویان نیازمند به این اطلاعات را فراهم ساخت.  
انتهای پیام/