دکتر غلامرضا رئیسی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ورم به معنی انباشته شدن آب بیش از اندازه میان سلول ها است سیاهرگ ها، سرخ رگ ها و سفیدرگ ها اندازه آب میان بافتی را تنظیم می کنند که اختلال آنها ورم دست را به وجود می آورد.
وی افزود: ورم دست به علل مختلفی مثل سوختگی، جراحی سرطان سینه، بیماری های روماتیسمی و غیره ایجاد می شود.
دکتر رئیسی تصریح کرد: ورم دست می تواند باعث محدودیت عملکرد دست، درد، فشار بر اعصاب دست، قفل شدن انگشت ها و نهایتا خشکی مفاصل گردد که عدم درمان به موقع ورم به خصوص در دست ها، باعث رسوب پروتئین ها و چسبندگی داخل بافتی شده و با گذشت زمان درمان مشکل تر می شود.
وی همچنین افزود: از روش های کاهش ورم دست ها می توان به استفاده از سرما، اشاره کرد این روش در مراحل اولیه و روزهای اولیه ورم به کار می رود و در افرادی که به اختلالات عروقی مبتلا هستند استفاده از این روش ممنوع است.
دکتر رئیسی گفت: بالا بردن اندام از روش های دیگر درمان ورم است که در مراحل اولیه کاربرد دارد در این روش، باید دست به نحوی قرار گیری که انگشتان بالاتر از مچ و مچ بالاتر از ساعد و آرنج باشد.
وی همچنین به استفاده از بانداژ فشاری، به عنوان روش دیگر درمان ورم اشاره کرد و گفت: بانداژ فشاری در موارد اولیه و به خصوص در موارد مزمن بهکار می رود گاهی برای ایجاد فشار بیش تر از فوم در زیر بانداژ استفاده می شود.
انتهای پیام/