اسماعیلی تاکید کرد
ضرورت انجام پژوهش‌های کیفرشناسانه و راه حل محور
به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، «غلامحسین اسماعیلی»  رئیس سازمان زندان‌های کشور درجمع دبیران شورای تحقیقات با تبیین اهمیت وجایگاه پژوهش، ماهیت آن و اهداف و جهتگیری پژوهش، بر انجام تحقیقات و پژوهش‌های مبتنی بر مبانی نوین کیفر شناسی، راه حل محور تاکید کرد و افزود که نتایج تحقیقات باید موجب بهینه سازی اداره امور شود و کاربرد عملی برای سازمان داشته باشد

رئیس سازمان با تبریک هفته پژوهش با استناد به آیات قرآنی 78 و 79 سوره نحل گفت در این آیات خداوند ابزار شناخت را در اختیار بشر برای پژوهش قرار داده است، اشاره کرد و نکاتی درخصوص اهمیت پژوهش، ماهیت تحقیقات، اهداف تحقیق و جهت‌گیری تحقیق در سازمان نکاتی را بیان کرد.

اسماعیلی گفت: زندگی بشر بدون پژوهش و دستاوردهای آن پوچ و بی معناست.

وی تکامل جامعه بشری و ادامه حیات بشر را در گرو دستاوردهای پژوهشی دانست.

رئیس سازمان با اشاره به آیات قرآنی  افزود: خدای متعال به عنوان آفریدگار، زندگی بشر را مبتنی بر تحقیق و بررسی قرار داده است و با ابزاری مانند گوش و چشم و دل و همچنین از طریق فرستادگان و هادیان، ائمه، کتاب و کلام حضرت حق،  که در اختیار انسان قرار داده است، برای اینکه بشر بتواند بررسی و پژوهش کند.

رئیس سازمان زندان‌ها درخصوص ماهیت تحقیقات گفت: که باید پژوهش به منظور دست یافتن به اطلاعات موجود و یا اطلاعاتی که مورد نیاز است، مبتنی باشد تا تولید علم صورت پذیرد،  که این از طریق پژوهش دست یافتنی است.

اسماعیلی سه هدف را در تحقیق ترسیم کرد و گفت: یکی از اهداف تحقیق، این است که بوسیله تحقیق عملکرد فعلی را ارزیابی کنیم که آیا عملکرد ما در مسیر صواب است یا خطا؟

 وی گفت: پژوهش می‌تواند به ما بگوید و این امکان را فراهم می‌آورد که عملکردمان را از حیث صواب و خطا بودن ارزیابی کنیم، دوم اینکه، برای بهبود ارتقا و تکامل چه کارهای جدیدی  باید انجام بدهیم و سوم در مسیر حرکت و کارمان با مشکلاتی مواجه هستیم، پژوهش‌ها باید بگوید راه حل مشکل  و بر طرف کردن موانع چیست ؟ راه حل‌ها باید از دل پژوهش‌ها بیرون بیاید و در ارزیابی‌ها هم امتیاز بدهیم.

وی با اشاره به پژوهش‌های انجام شده درسازمان با اشاره به ماده 19 آیین نامه سازمان گفت:بر اساس آیین نامه، پژوهش در برنامه کاری سازمان قرار دارد و بعلاوه جهت گیری آن هم مشخص شده است، که کلیه پژوهشها باید مبتنی بر مطالعات و تحقیقات کیفر شناسانه باشد.

 وی افزود: باید ببینیم که تا چه اندازه تحقیقات انجام شده با این آئین نامه سازگاری و همخوانی دارد ودر این راستا بازنگری کنیم.

اسماعیلی با انتقاد از برخی پژوهشهای انجام شده، گفت: پژوهش نباید اکتفا به بیان مشکل باشدکه همگان از آن آگاهیم، چرا که ما نیازمند پژوهش‌هایی هستیم که منتج به ارائه راه حل گردد.

اسماعیلی در پایان  افزود: تبصره ماده 19 آئین نامه تکلیف است ، چرا که اشاره به کلیه پژوهش‌ها شده و باید همساز با مبانی نوین کیفرشناسی باشد و نتیجه آن برای سازمان و بهینه سازی اداره امور کار برد عملی داشته باشد، بطوریکه دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان براساس نتایج پژوهش‌ها تهیه و تنظیم شود.

انتهای پیام/