گام‌به‌گام با مذاکرات ژنو/15
احتمال حضور "جان کری" در مذاکرات ژنو
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران درحالی‌که جان کری در مذاکرات قبلی ژنو در اوایل نوامبر شخصاً در مذاکرات شرکت کرد، شب گذشته "جن پساکی" سخنگوی او اعلام کرد که جان کری ،تنها در صورتی که ضروری باشد،در مذاکرات چهارشنبه شرکت خواهد کرد.

جان کری که با همتای ترک خود احمد داود اوغلو در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بود، اظهار امیدواری کرد که ایران اهمیت این نکته را درک کند که باید آماده تنظیم توافق نامه‌ای باشد که به دنیا ثابت کند که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صلح آمیز است.
 
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات فردا در ژنو بر سر پرونده هسته‌ای ایران،گفت انتظار ویژه‌ای از این مذاکرات ندارد، در عین حال تاکید کرد که "ما با حسن نیت در این مذاکرات شرکت می‌کنیم و می‌کوشیم به اولین توافق در این باره دست یابیم".

جان کری در این مصاحبه مطبوعاتی از افشای مضمون مذاکرات ژنو خودداری کرد. او درباره اسرائیل گفت که نگرانی‌های این کشور را در باره یک توافق احتمالی با ایران بشدت درک می‌کند. او اضافه کرد که از نظر من آنچه که ما انجام می‌دهیم هیچ خطر اضافه‌ای برای اسرائیل ایجاد نخواهد کرد. او گفت در واقع این کار مخاطرات را کاهش خواهد داد.

لازم به ذکر است؛ جدیدترین دور مذاکرات هسته‌اي ایران و گروه 1+5 در روز چهارشنبه، 29 آبان در ژنو آغاز خواهد شد، اما قبل از آغاز دور جدید مذاکرات، "محمدجواد ظریف" به همراه تیم مذاکراه‌کننده ایران، روز سه‌شنبه به رم، مرکز کشور ایتالیا سفر خواهد کرد تا با همتای ایتالیایی خود و برخی از مقامات این کشور دیدار کند.

"سید عباس عراقچی"، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای کشورمان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، پیرامون چگونگی مذاکرات آتی با گروه 1+5 اظهار داشت: ‌‌مذاکرات به روال معمول خود با "حضور محمدجواد ظریف" و "کاترین اشتون" آغاز می‌شود و این که وزرای امور خارجه در این دور نیز حضور یابند به خودشان بستگی دارد و تاکنون برنامه‌ای در این خصوص اعلام نشده البته ممکن است وزرا بنابر تصمیم خودشان در نشست حضور یابند.

دور قبلی مذاکرات به مدت 3روز (16،17،18 آبان ماه) که به لحاظ حساسیت و سطح مذاکره‌کنندگان، در نوع خود بدیع و بی‌سابقه، گرچه با خوش‌بینی طرفین و تلاش‌های بسیار "فرزندان انقلاب"  جهت حفظ حقوق حقه مردم ایران همراه بود، اما کارشکنی‌های برخی از طرف‌های اروپایی بویژه فرانسه و فشارهای رژیم صهیونیستی به توافق نهایی و مطلوب نرسید.

انتهای پیام/