هانی‌زاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تشریح کرد
رقابت‌هاي پنهان آمريکا و فرانسه در خاورميانه

"حسن هاني‌زاده" در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اختلاف مواضع آمريکا و فرانسه در قبال پرونده هسته‌اي ايران گفت: اختلاف‌نظر اين دو کشور پیرامون مسئله هسته‌ای ایران کاملا جدی است.

وي ادامه داد: به دلیل بروز اختلافات سیاسی و امنیتی میان اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر موضوع جاسوسی از سران اتحادیه اروپا و همچنين از آنجا که فرانسه خود را رهبر این اتحادیه می‌داند تلاش دارد تا نسبت به آمریکا در حوزه سياست خارجي موانعی را ایجاد کند.

اين کارشناس سياست خارجي افزود: در موضوع هسته‌ای ایران، زمانی که این کشور به توافق‌های نسبی با کشورهاي گروه 1+5 در ژنو نزديک شد فرانسوی‌ها با تحرک نتانیاهو پیش‌شرط‌هایی را بر سر راه ایران قرار داده و به این طریق روند مذاکرات را با مشکل مواجه کردند.

هاني‌زاده با اشاره به مواضع برخي از کشورهاي منطقه در قبال پرونده هسته‌اي ايران اظهار داشت: عربستان سعودي و رژیم غاصب صهیونیستی یک جبهه عربی-عبری در برابر برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات ژنو تشکیل داده‌اند.

وي درباره موضع انگليس در مذاکرات تصريح کرد: از آن جا که انگلیس به طور سنتی و فرهنگی خود را به آمریکا نزدیک می‌داند در کنار اين کشور قرار گرفته و تلاش کرد تا مذاکرات هسته‌ای ایران به یک سرانجام برسد اما فرانسوی‌ها به دلیل فشار لابی یهودی و نزدیکی به رژيم صهيونيستي تلاش کردند تا نقش آمریکا را در خاورمیانه اندک و نفوذ خود را در این منطقه گسترده جلوه دهند.

اين کارشناس سياست خارجي در پايان خاطرنشان کرد: فرانسوی‌ها به دلیل اختلاف خود با آمریکا به عربستان و رژیم صهیونیستی نزدیک شده که این نشان‌دهنده رقابت‌های پنهانی این دو کشور بر سر منافع خاورمیانه است.

گفتني است؛ برخي از تحليل‌گران امور بين‌الملل معتقدند علت ناکامي مذاکرات ايران و کشورهاي گروه 1+5 در ژنو کارشکني فرانسه در روند مذاکرات بوده است.

اين تحليل‌گران مي‌گويند "کارشکنی فرانسه در این توافق ارتباط اندکی با نگرانی‌های واقعی از تکثیر سلاح‌های هسته‌ای داشته و بیشتر به تلاش این کشور برای خوش‌خدمتی به کشورهای ضد ایرانی مانند عربستان سعودی و امارات مربوط می‌شود."

انتهاي پيام/