ارومیه/
ثبت جهانی برند فرش ریز ماهی خوی

عباداله اکبری در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه با اشاره به قدمت هزار ساله فرش دستباف استان آذربایجان غربی اظهار داشت: برای صیانت از اصالت فرش دستباف استان و جلوگیری از سوء استفاده از نقشه ریز ماهی خوی این طرح درسازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) مستقر در ژنو به ثبت جهانی رسید.

وی افزود : فرش ریز ماهی به همراه فرشهای تولیدی مناطق اصفهان ، تبریز ، قم و هریس به ثبت جهانی رسید .

وی اضافه کرد: هم اینک ثبت جهانی برند طرح افشار تکاب نیز به همراه 9 طرح دیگر از سایر استان ها در مراحل بررسی و کارشناسی است.

اکبری توسعه صادرات غیر نفتی و استفاده از مزیت های صادراتی برند جهانی را از مزایای این اقدام اعلام کرد و گفت : با ثبت جهانی دیگر امکان کپی برداری وسوء استفاده برخی رقبای ایرانی فرش دستباف ایرانی از بین خواهد رفت.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی یک برند باعث ارتقای ارزش آن و ارزآوری افزون‌تر می‌شود، خاطر نشان کرد: برای تثبیت تقاضا در بازارها باید به مبحث برند بیشتر توجه شود زیرا برند با تثبیت تقاضا صرفه اقتصادی ایجاد می‌کند و آنگونه که بر همه روشن است محصولات برنددار نسبت به محصولات بدون برند با قیمت‌های بالاتری به فروش می‌رسند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 37 هزار و 500 بافنده فرش ریز ماهی در استان فعالیت می کنند ادامه داد: سالانه 150هزار متر مربع فرش دستباف با نقشه ریز ماهی خوی در آذربایجان غربی تولید که بخش عمده آن به خارج از کشور صادر می شود .

بگفته اکبری، در اغلب شهرستان های استان به ویژه خوی، ارومیه، سلماس، ماکو، چالدران، شوط، پلدشت و قره ضیاءالدین فرش ریز ماهی خوی تولید می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی یادآورشد: طرح ریز ماهی در رج شمار های 22 الی 70 با استفاده از مواد اولیه مرغوب، پشم، پنبه، کرک و ابریشم با گره ترکی و رنگ آمیزیهای متنوع در ابعاد مختلف تولید می شوند./س