آمارهای اخیر نشان می‌دهد؛
مالاریا عامل 10 درصد مرگ کودکان در کشورهای در حال توسعه است
فرهاد سالاری، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، تصریح کرد: اگرچه یکی از عوامل اصلی مرگ و میر کودکان در جهان بیماری‌ها و عوامل عفونی است، اما میزان این مرگ و میر در کشورهای مختلف اعم از توسعه یافته و درحال توسعه بسیار متفاوت است.

وی افزود: اگرچه در کشورهای توسعه یافته و برخی از کشورهای در حال توسعه، میزان مرگ و میر کودکان ازجمله به دلیل بیماری‌های عفونی کاهش قابل توجهی یافته است، اما همچنان شاهد بالا بودن آمار مرگ و میر کودکان در تعدادی از کشورها به ویژه به علت بیماری‌های عفونی هستیم.

سالاری اظهار داشت: بیماری‌های اسهالی، مالاریا، سل، عفونت‌های دستگاه تنفسی، ایدز،  سرخک، کزاز، سیاه سرفه و سوء تغذیه از جمله عوامل مهم مرگ و میر کودکان در جهان است.

وی با اشاره به میزان نسبتا بالای شیوع و مرگ و میر ناشی از مالاریا به ویژه در بین کودکان، تاکید کرد: آمارهای مربوط به سالهای اخیر نشان می‌دهندکه مالاریا یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر ناشی از بیماری‌های عفونی در جهان بوده به طوریکه حدود 10 درصد موارد مرگ کودکان در کشورهای در حال توسعه به دلیل این بیماری است.

سالاری یادآور شد: درصد قابل ملاحظه‌ای از آمار مرگ و میر ناشی از مالاریا از طریق بهبود وضعیت بهداشتی، بهسازی محیط و کمی مراقبت قابل پیشگیری است./ح