بيرجند/
چگونه می‌توان قارچ‌های سمی را از قارچ‌های غیر سمی تشخیص داد؟

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند

90درصد مسمومیت‌هایی که با قارچ‌های سمی ایجاد می‌شود ناشی از گونه آمانیتا موسکاریا است، اما برخی قارچ‌های دیگر نظیر پسیلوسیپ، کونوسیپ، گالرینا و غیره نیز ایجاد مسمویت می‌کنند.

بیشترین مواردی که مسمویت ناشی از مصرف باعث کشندگی می‌شود مربوط به آمانیتا فالوئید است.

به گفته یک متخصص فارماکوگنوزی، قارچ‌های سمی به دلیل داشتن سم آماتوکسین باعث بروز علائم مسمومیت می‌شوند.

مجرب با اعلام اینکه علائم مسمومیت معمولا شش تا 24 ساعت پس از مصرف قارچ شدت می گیرد، خاطرنشان کرد: در مرحله اول علائم شبیه مسمویت های گوارشی است اما پیچش عضلانی، کاهش ضربان قلب، هذیان و کما و غیره نیز از جمله برخی علائم احتمالی هستند.

وی تصریح کرد: در موارد مسمویت شدیدتر در روزهای دوم تا چهارم، مسمویت های کبدی، کلیوی و قلبی ایجاد می شود که حتما نیاز به داروهای خاص و مراجعه به مراکز درمانی دارد.

وی در خصوص زمان رویش این قارچ ها هم افزود: اواخر بهار تا اواسط تابستان می توان این قارچ ها را در صحرا مشاهده کرد که البته بسته به منطقه و نقاط جغرافیایی مختلف کشور، زمان رویش تا حدودی متفاوت است.

باید بدانیم که تنها قارچ هایی را که در فروشگاه‌ها عرضه می شوند مصرف کنیم و در صورت مصرف قارچ خودرو و مشاهده علائمی شبیه به مسمویت گوارشی به مراکز درمانی مراجعه کنیم./ب