فارس/
پخت سه تن سمنو نذري در شيراز

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، سمنو پزان آیینی سنتی در شیراز است که بیش از500 سال قدمت دارد و به نیت نذر پنج تن آل عبا و حضرت فاطمه زهرا (س) انجام می شود.

سمنو را معمولا کمی پیش از نوروز درست می‌کنند و یکی از سین های معروف سفره هفت سین است .

در پخت این نذری250 کیلو گرم گندم ، یک تن آرد ،80 کیلو گرم بادام و20 کیلو گرم گلاب ناب میمند بکار رفته است.

پخت سمنو از مراحل آغازین آن تا زمانی که پخته شود همراه با مداحی و توسل به اهل بیت (ع) و مولودی خوانی است.

سمنو خوردنی شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست می شود و ماده شیرین کننده سمنو شیره‌ای است که از خرد کردن جوانه گندم گرفته و این شیره با آرد سبوس‌دار جوشانده می‌شود.

پخت سمنو معمولا 12 تا 16 ساعت طول می کشد.

این غذای مقوی ، تنها غذایی است که از آب و آرد تهیه می شود و شیرینی آن هم از شیره گندم بدست می آید.

به گفته طباخان سمنو ، استفاده از گندم با کیفیت ، تاثیر زیادی در طعم و مزه سمنو دارد./س