طرح قانونی در مجلس درباره خروج دختران کمتر از 40 سال، مباحثی درباره سن عقلی زنان را در سطح جامعه، مطبوعات و محافل حقوقی و فقهی دامن زده كه در همين زمينه برخي مراجع عظام اظهار نظر كردهاند.

به گزارش
حوزه حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، طرح قانونی در مجلس درباره خروج دختران کمتر از 40 سال، مباحثی درباره سن عقلی زنان را در سطح جامعه، مطبوعات و محافل حقوقی و فقهی دامن زده است.
اخیراً بحثهایی درخصوص کامل شدن سن عقلی زنان در سطح جامعه مطرح شده و برخی افراد با ادعای استناد به شرع مقدس اسلام، کامل شدن عقل زنان و دختران را در سن 40 سالگی میدانند و برخی از امور ایشان نظیر خروج از کشور و مسافرت را مشروط به اذن ولی یا حاکم شرع اعلام کردهاند.
براساس اين خبر به نقل از ستاد حقوق بشر؛ 4 تن از مزاجع عظام در پاسخ به اين سوال كه از نظر آیا شرع مقدس اسلام کامل شدن عقل دختران و زنان را در چهل سالگی میداند و برای امور ایشان از قبیل مسافرت و خروج از کشور قبل از این سن اذن ولی را شرط میداند؟ نظرات خود را اين چنين مطرح كردهاند:
پاسخ آیتالله العظمی شبیری زنجانی:
زنان و دختران برای مسافرت و خروج از کشور نیاز به اجازه ولّی خود ندارند. البته زوجه برای خروج از منزل مطلقاً باید از شوهر خود اجازه بگیرد و در هر صورت در همه صور، اگر خوف وقوع در حرام باشد یا مفسده دیگر بر آن مترتّب شود باید از آن ممانعت گردد
پاسخ آیتالله العظمی فیاض:
1- عقل دختران بعد از بلوغ به حد کمال میرسد.
2- مسافرت و خروج شان از کشور متوقف بر اذن ولی امرشان میباشد و ایضاً باید اطمینان داشته باشد که میتواند خودش را حفظ کند.
پاسخ آیتالله العظمی موسوی اردبیلی:
گرچه براساس پارهای از روایات عقل آدمی در چهل سالگی به کمال میرسد ولی این مختص به بانوان نیست، بلکه در مورد همه انسانها اعم از زن و مرد ساری و جاری است. درخصوص مسافرت، چنانچه رفتن به سفر توسط زن منافات با حقوق واجبه همسر او داشته باشد، باید با اذن شوهر باشد و گرنه فی نفسه احتیاج به اذن ندارد.
پاسخ آیتالله العظمی صافی گلپایگانی:
سن بلوغ که با فرا رسیدن آن زن باید تکالیف شرعیه مانند واجبات و محرمات را رعایت کند تمام شدن نه سال قمری است و رشد آنها بحسب اشخاص متفاوت است بعضی زودتر و بعضی دیرتر به رشد میرسند و مساله خروج از کشور هم مساله دیگری است که با توجه به اوضاع روز و رواج بی عفتی و اختلاط زن و مرد برای زن در حالی که تنها و مجرد باشد، مشکل است و موارد هم مختلف است.
انتهاي پيام/