فارس/
تامین بذر پنبه استان‌های دیگر در فارس
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس احمد دزفولی اظهار داشت: توزیع بذر طبقات بالا، توزیع بذر دلینته و ضد عفونی شده و همچنین توزیع بذرهای زودرس سبب شد تا محصول پنبه این استان سال جاری نسبت به سال گذشته از عملکرد مطلوب‌تری برخوردار شود.
وی اجرای برنامه‌های کشاورزی حفاظتی و برنامه‌ریزی کشت تمام مکانیزه را از دیگر عوامل مثبت در ارتقای عملکرد امسال پنبه این استان برشمرد و ادامه داد: همچنین استفاده از ریزمغذی و مبارزه به موقع با آفات و علف‌های هرز در کنار تشکیل کارگاه‌های آموزشی در سطح ملی به بهبود عملکرد پنبه فارس در سال جاری کمک شایانی کرده است.
این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر 6 هزار هکتار از مزارع این استان با متوسط عملکرد 3 هزار و 600 کیلوگرم برداشت شده است افزود: از این میزان 4 هزار و 180 تن وش وارد کارخانجات پنبه پاک‌کنی این استان شده است.
دزفولی خاطرنشان کرد: میزان وش تصفیه شده در کارخانجات تاکنون یک‌هزار و 496 تن بوده که 2 هزار و 720 عدل به وزن 498 تن پنبه محلوج تولیدی در این استان آماده ورود به چرخه اقتصاد فارس و کشور است.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی فارس در بخشی دیگر از سخنان خود به مزایای کاشت مکانیزه پنبه اشاره کرد و بیان داشت: کاشت مکانیزه پنبه با کاهش میزان بذر مصرفی و کاهش میزان تردد ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی به افزایش تولید و صرفه‌جویی در زمان کمک قابل توجهی می‌کند.
وی افزود: با انجام این نوع کشت ضمن کاهش قابل ملاحظه در میزان آب مصرفی، انجام عملیات داشت و برداشت به صورت مکانیزه نیز امکان‌پذیر می‌شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: این استان با تولید سالانه نزدیک به 2 هزار تن بذر پنبه در طبقات مختلف علاوه بر تأمین نیاز فارس ، بذر چند استان دیگر را نیز تأمین می‌کند.
وی ابراز امیدواری کرد که در سال جاری حداقل 200 هکتار از مزارع مکانیزه این استان با کمباین ویژه برداشت شده و تا پایان برداشت نیز بالغ بر 60 هزار تن وش تحویل کارخانجات این استان و کشور شود./س