مشهد/ یک استاد حوزه:
مومن باید در زندگی امام خود را مقابل خود قرار دهد

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد حجت الاسلام صرافیان در سلسله جلسات تفسیر قرآن در مدرسه تخصصی خواهران جامعه المطفی العالمیه مشهد تأکید کرد: مومن باید در زندگی امام خود را مقابل خود قرار دهد و بین حضور و ظهور امام فرق نگذاشته و همواره خود را در محضر امام حاضر ببیند.

صرافیان در تفسیر سوره مبارکه شعرا به تبیین بسم الله و اهمیت آن پرداخت و گفت: در بسم الله الرحمن الرحیم وقتی می گوییم به اسم الله، یعنی همه عالم نشانه وجود قدرت مطلق خداوند است و کل موجودات و هستی متکی و نیازمند به اوست.

وی ضمن تأکید بر تمرین و مداومت به ذکر بسم الله و تأثیر آن بر زندگی دنیوی و اخروی انسان تصریح کرد: در احادیث، گفتن بسم الله در شروع همه ی امور به صورت جهراً توصیه شده که البته این از باب تبلیغ و ترویج این عمل پسندیده نیز هست بنابراین مومن در انجام این عمل و هر عمل خداپسندانه دیگر نباید هیچگاه و تحت هیچ شرایطی احساس شرمندگی کند.

این استاد حوزه با اشاره به آیات ابتدایی سوره شعرا گفت: آیات ابتدایی سوره شعرا بیانگر رنج های پیامبر عظیم الشأن اسلام در هدایت جامعه بشری است.

وی در تفسیر و تبیین این آیات افزود: طبق روایات پیامبر عظیم الشأن اسلام رنجهایی که خود در مسیر هدایت بشر متحمل شده را در مقایسه با سایر پیامبران مضاعف می خواند و از سوی دیگر تاریخ و آیات قرآن کریم بیانگر رنج های بسیاری است که پیامبران دیگر از جمله نوح نبی و ... متحمل شده اند و این مطلب باتوجه به روایت پیامبر سوالاتی را ایجاد می کند.

مدیر پایگاه ریحانه النبی در توضیح مطلب فوق اظهار داشت: آیات ابتدایی سوره شعرا بیانگر رنج مضاعف پیامبر است زیرا به میزان محبتی که هریک از پیامبران نسبت به جامعه بشری داشته اند از کفر و عناد آن ها رنج می بردند و از آنجایی که پیامبر نسبت به سایر انبیا محبت بیشتری نسبت به خلق الله داشته و نسبت به هدایت بشر حساس تر بوده لذا رنج بیشتری را متحمل شده است.

وی همچنین یادآور شد: خداوند وقتی انسان را خلق کرد، از خلق چنین موجودی به خود آفرین گفت و از سوی دیگر اوصاف خداوند در همین موجود کامل خدا تجلی کرد بنابراین هرچه انسان خداشناس تر باشد انسان دوست تر خواهد بود و از میان انبیا خداشناس ترین آن ها حضرت محمد (ص) بود.

حجت الاسلام و المسلمین صرافیان ضمن اشاره به رنج های پیامبر و تلاش 23 ساله آن حضرت در هدایت جامعه بشری گفت: تعجبی ندارد که بنابه روایات هرگاه نامه اعمال ما به امام معصوم عرضه می شود، اگر نقطه سیاهی ببینند، اشک در چشمان مبارک ایشان سرازیر شده و قلبشان به درد آید چرا که امام زمان نیز از همان شجره ی طیبه است.

استاد حوزه در ادامه به بیان نکات عملی اخلاقی پرداخت و افزود: مومن باید در زندگی امام خود را مقابل خود قرار دهد و بین حضور و ظهور امام فرق نگذاشته و همواره خود را در محضر امام حاضر ببیند.

حجت الاسلام صرافیان در پایان اظهار داشت: خداوند می توانست کاری کند که انسان هیچگاه به گناه نیفتد ولی خداوند با لطف خود به انسان، هدایتگری درونی به نام عقل و هدایتگری بیرونی یعنی پیامبران را قرار داد تا انسان با اختیار خود راه سعادت را برگزیند.

لازم به ذکر است سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم با محوریت مباحث اخلاقی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل صرافیان (استاد حوزه و مدیر پایگاه ریحانه النبی)، هر یکشنبه در مدرسه تخصصی خواهران مجتمع آموزش عالی مشهد برگزار می شود. /س