يك كارگردان تئاتر در واكنش به يادادشتي با مضمون "تئاتر در سراشيبي سقوط":
تئاتر خياباتي دوران طلايي را سپري مي كند
اميرحسين شفيعي كارگردان تئاتر خياباني در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص وضعيت فعلي تئاتر خياباني گفت: وضعيت تئاتر خياباني ايران در مقايسه با گذشته در طلايي ترين دوران خود به سر مي برد و آنچه بعضي از همكاران آن را در حال سقوط مي بينند نتيجه گوشه گيري و كم كاري خودشان در تئاتر خيابان است.

وي ادامه داد: فراهم شدن بستري براي فعاليت حرفه اي تئاتر خياباني نه تنها در تهران بلكه در شهرستان ها نيز مهيا شده است براي مثال مي توان به وجود بيش از 7 جشنواره تخصصي و راه اندازي كارگاه هاي پژوهشي و آموزشي در شهرستان هاي مختلف اشاره كرد.

شفيعي افزود: تئاتر ايران تنها به تهران ختم نمي شود،‌همكاران مخالف خود را ارجاع مي دهم به فعاليت هاي گروه هاي شهرستاني در مراكز شهرستان، شهر و حتي روستا و در برخي جايي سوال است با توجه به اين فراگيري دوستان چگونه اين هنر را رو به سقوط مي خوانند.

وي خاطرنشان كرد: سياست دفتر تئاتر به نظر اين جانب نخبه گرايي و حمايت از آثاري است كه قابل دفاع باشد اين فرصت را به همه گروه ها داده است.

شفيعي در خصوص كارهاي خود گفت: من در زندگي هنري ام بسيار كم كار بوده ام و بيش از 2 كار در سال انجام نداده ام اما آنچه دوستان در روزهاي گذشته در يادداشت هايي در باشگاه خبرنگاران مطرح كرده اند، اين گونه نيست.

وي تصيح كرد: براي روشن سازي افكار عمومي و دوستان هنرمند يادآور مي شوم اجراي نمايش "هيس" با دعوت مستقيم شهرداري لاهيجان و مخصوصا آقاي محمد جواد تميز كار رئيس شوراي شهر صورت گرفت و من به عنوان كسي كه معتقد به رشد تئاتر در شهرستان هستم بدون هيچ چشم داشتي در اين جشنواره جهت استحكام در دوره هاي بعدي حضور پيدا كردم.

شفيعي افزود: نمايش ارزشي مانند "هيس" بسيار بديهي است كه در شهرستان و جشنواره اجرا شود. اما ديگر اثر بنده در اين جشنواره نمايش "داستانك" توليد ملي در عرصه خياباني بود و اولين نمايش بدون دريافت هيچ گونه هزينه از دبير خانه جشنواره و يا دفتر تاتر خياباني اجرا شده است.

وي تاكيد كرد: نمايش "داستانك" و بازي عروسك ها به دعوت مستقيم در جشنواره حضور پيدا مي كند، در يادداشت اشاره شده بود كه در مراسم افتتاحيه هدايا و جوايز نقدي به گروه مهمان داده شده و اين در حالي است كه هيچ جايزه نقدي دريافت نشده و بابت اجراي نمايش هيچ گونه مبلغي دريافت نكرده ايم اين موضوع را مي توان از دبير خانه جشنواره به راحتي پيگيري كرد.

وي افزود: از بدو تاسيس جشنواره لاهيجان خود را موظف به همكاري دانسته ام و به عنوان مهيمان در سال گذشته نيز شركت كرده ام و اگر در سال هاي بعدي از ما دعوتي بشود با افتخار شركت خواهيم كرد.

شفيعي ادامه داد: گروه تئاتر خياباني ايران خود را موظف به توليد آثار ارزشي مي داند و هرگز آثار خود را به سفارش شخص يا ارگاني توليد نكرده است.

شفيعي با گلايه از بي مهري هنرمندان منتقد گفت: از دوستان سوال مي كنم اگر جاي مدير دفتر تئاتر خياباني تئاتر ايران بودند از اثري كه شگفتي همه هنرمندان و مسئولان را برانگيخته حمايت نمي كردند؟

وي يادآور شد: حدود يك سال از اجراي نمايش "هيس" گذشته و هنوز يك ريال هم دريافت نكرده ام و در حالي كه دو روز به پايان اجراي نمايش "داستانك" مانده ، هيچ قرار دادي بابت اجراي آن ندارم و با بازيگر خارجي خود تسويه حساب كرده ام و تنها حمايت هاي معنوي مدير دفتر تئاتر خياباني و مركز هنرهاي نمايشي برايم بسيار با ارزش است.

كارگردان نمايش "هيس" ادامه داد: دوستان دفتر تئاتر خياباني را با بانك اشتباه گرفته اند و سهم آن ها از اين همه پول هيچ است، دفتر تئاتر بودجه مستقل ندارد و تمام بودجه در انجمن نمايش است و اين تهمت ها بي اساس بوده است.

وي افزود: همكاري من در دوره هاي گذشته مديريتي نيز بسيار عميق بوده است چرا كه آثارم از من دفاع مي كنند.

شفيعي با بيان اعتقاد غلط برخي هنرمندان قديمي افزود: در گزارش آمده بود كه دكور و لوازم صحنه براي اجراي تئاتر خياياني نيست و اگر دكور را از آن ها بگيريم هيچ ندارند، من متاسفم از اين همه بي سوادي، زيرا بعضي از همكاران قصد ندارند افكار سنتي خود را رها كرده و با پژوهش در تئاتر خياباني جهان علم خود را به روز سازند . نوع و شيوه اي كه من به آن رسيده ام نتيجه كلاس هايي نزد استادهاي لهستاني و اساتيد داخلي بوده است.

وي تاكيد كرد: من آثار زيادي را بدون دكور اجرا كرده ام و به شدت به شيوه هاي اجرايي خود پايبند هستم .

شفيعي تصريح كرد: اگر سياستهاي پژوهشي و آموزشي دفتر تئاتر خياباني به همين صورت ادامه پيدا كند روزهاي بسيار خوب و باشكوهي را براي تئاتر خياباني كشور پيش بيني مي كنم./ي2