هزار جعبه اسکان اضطراری در پایگاه‌های مدیریت بحران ذخیره می‌شود
به گزارش گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، امیر دارابی معاون مالی، اداری و پشتیبانی سازمان با بیان این خبر گفت: با استفاده از وسایل ضروری پیش بینی شده در این جعبه  خانواده‌ها می‌توانند در شرایط اضطراری با نصب چادر در فضای باز به سرعت نیازهای اولیه زندگی خویش را تامین نمایند و محتاج دریافت کمک خارج از منطقه نباشند.
وی به اقلام تعبیه شده در این جعبه پلاستیکی برای استفاده در شرایط اضطراری اشاره کرد و گفت: برخی از این تجهیزات ذخیره شده عبارتند از چادر، زیر‌انداز پلی استر، پتوی سبک سفری ، لوازم آشپزی آلمینیومی ، یخدان 4لیتری، ظرف حمل آب 15 لیتری، اجاق الکل ژل سوز، خوراک پزی نفتی، فانوس شمعی، مجموعه ابزارآلات، جعبه لوازم بهداشتی ، لوازم تصفیه آب ، کیف کمک های اولیه، کوله مدرسه.
وی گفت: بعد از تهیه، خرید و توزیع جعبه سرپناه در پایگاه‌های مدیریت بحران مناطق 22گانه شهر تهران تلاش خواهد شد تا فرهنگ برخورداری و تهیه این جعبه از سوی خانواده‌ها ترویج شود و از سوی دیگر زمینه تولید داخلی جعبه‌ها و تجهیزات آن فراهم  شود.
جعبه‌های سرپناه یا اسکان اضطراری خانواده( شلتر‌باکس) ، یکی از ابزار‌های جدید تولید شده ویژه شرایط اضطراری است که نخستین بار در سال2000 تولید و در زلزله ایالت گجرات هند در سال2001 مورد استفاده قرار گرفت و تا پایان سال2004 نزدیک به 2600 محموله از این جعبه در 16 سانحه بزرگ دنیا استفاده شد .
در حوزه امداد و نجات درحوادث و سوانح تقاضای جهانی برای استفاده از این مجموعه رو به گسترش است و تا پایان سال 2005 نزدیک به 22هزار جعبه در سوانحی چون زلزله، سونامی و توفان‌ در جهان مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
برخورداری خانواده ها از این مجموعه تحولی در امداد و نجات در سوانح بزرگ به ویژه زلزله ایجاد خواهد کرد و مشکلات موجود در اسکان اضطراری پس از زلزله در حد قابل توجهی کاهش می‌یابد./ف