اراک/
بيماري كمبود منيزيم
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، منيزيم، فلزي است كه ميزان بسيار كمي در بدن وجود دارد. وجود همين مقدار كم، از اين عنصر اثرات حياتي و غيرقابل انكاري در واكنش‌هاي عصبي، عضلاني و فعل و انفعالات درون سلولي دارد.

اسهال و استفراغ و سوء‌تغذيه از عوامل كاهش منيزيم سرم است. در كشورهاي فقير دليل اصلي سوء تغذيه، بي‌غذايي و فقدان غذاهاي باكيفيت است ولي در كشورهاي غني همچون كشورهاي غربي يكي از مهم‌ترين دلايل سوء‌تغذيه، الكليسم است.

افرادي كه به صورت زياد و مداوم الكل مصرف مي‌كنند و هفته‌ها يا ماه‌ها به جز الكل هيچ ماده غذايي ديگري مصرف نمي‌كنند، دچار كاهش انواع مواد مغذي از جمله منيزيم مي‌شوند و اين كمبود يكي از دلايل مرگ و مير اين گروه از بيماران است.

بيش از 99 درصد منيزيم بدن در استخوان‌ها و عضلات به صورت ذخيره موجود است، بنابراين به جز كلسيم، زمان زيادي لازم است تا اين ذخاير تخليه شود.

ويتامين D يكي از مواد موثر در حفظ منيزيم است كه موجب جذب موثر آن از جدار روده مي‌شود و بيماري‌هايي كه متابوليسم فعال‌سازي ويتامين ‌D را مختل مي‌كند از عوامل كمبود منيزيم است.

لرزش دست و پا، بي‌حالي، افسردگي، ضعف شديد تمام عضلات، تحريك‌پذيري و كم شدن تحمل از علائم كمبود منيزيم است.

براي درمان كمبود منيزيم هم داروهاي تزريقي و هم قرص‌ها و شربت‌هاي حاوي منيزيم موجود است. مهم اين است كه پزشك گاهي به اين بيماري هم فكر كند و آن را تشخيص دهد كه در اين صورت درمان آن سخت نخواهد بود./س