انتقاد بان کي مون از تهديدهاي غرب عليه فعاليت هسته‌اي ايران
به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه پرس تي وي ، دبير کل سازمان ملل با ستایش از اعتبار ايران در عرصه جهاني، تهديدهاي غرب عليه فعاليت ايران براي دستيابي به انرژي هسته‌اي را مورد انتقاد قرار داده است.

وي گفت: « من هر گونه تهديدي از سوي کشورهاي عضو سازمان ملل در جهت تخريب و يا زیر سوال بردن مشروعيت کشورهاي ديگر را محکوم می‎کنم.»

وي افزود: «من به رهبران سراسر جهان يادآور شده‌ام تا از شدت اعمال تحريک آميز خود کاسته و هر گونه رفتاري که ممکن است دنيا را به سرازيري لغزنده درگيري بکشاند، متوقف کنند.»

دبير کل سازمان ملل يادآور شد: « زمان استدلال و مسئولت‌پذيري فرا رسيده است. از همه شما مي‌خواهم اختلاف‌ها را از راه‎های صلح‌جويانه و مسالمت‎آمیز حل و فصل کنيد.»

وي در قسمت دیگری از اظهارات خود ضمن ستايش از عظمت فرهنگي و تاريخي ايران و سهم قابل توجه جمهوري اسلامي در خدمت به بشريت، گفت: « ايران براي قرن‌ها است که تمدن بشري را غني کرده و به آن جان بخشيده است. ايران به عنوان يکي از اعضاي موسس سازمان ملل، در طرح‌هاي خلاقانه‌اي همچون «خاورميانه‌اي آزاد و عاري از هر گونه سلاح هسته‌اي» و «گفت‌و‌گو ميان تمدن‌ها» هم‎کاري بسياري کرده است.»

بان کی مون همچنين از تلاش‌هاي مستمر ايران براي کمک به مردم افغانستان و «ميزباني و حفاظت از پناهندگان افغان» در طول جنگ تحت رهبری امريکا، تمجيد کرد.

دبير کل سازمان ملل ضمن اشاره به رياست دوره‌اي ايران بر جنبش نم گفت: «اين براي ايران فرصت بسيار بزرگي است تا نه تنها سطح سياسي خود را در جوامع بين‌المللي ارتقاء دهد، بلکه با ايفاي يک نقش سازنده و ميانه‌رو در منطقه و مسائل بين‌المللي، رهبريت خود را نيز به اثبات برساند.»

وي ديدار خود از ايران و حضورش در اجلاس نم را «بسيار مفيد و سازنده» توصيف کرد.

دبير کل سازمان ملل با اشاره به گفت‌و‌گوهاي سازنده خود با محمود عباس رئيس تشکیلات خود گردان فلسطين، از به بن بست رسيدن مذاکرات فلسطين و رژيم اسرائيل ابراز «نااميدي» کرد.

بان کي مون با اشاره به بحران جاري در سوريه، از تمامي طرف‌هاي درگیر خواست تا خشونت را متوقف کنند و از جوامع بين‌المللي نيز درخواست کرد تلاش‌هاي ديپلماتيک را تسهيل کرده و براي بازگرداندن صلح به سوريه، از اقدامات اخضر ابراهيمي فرستاده جديد صلح سازمان ملل و اتحاديه عرب در سوريه حمايت کنند.

وي در پايان گفت: « تمامي طرف‌ها بايد خشونت را متوقف کنند. تمامي آن‌ها که ممکن است هر دوطرف، چه دولت و چه مخالفان را تسليح کنند بايد از اين کار دست بکشند. مسلح کردن آن‌ها تنها مي‌تواند اين وضعيت غم‌انگيز را طولاني‌تر کند و مردم سوريه را به سوي بدبختي بيشتر سوق دهد. »