دانشنامه دفاعي - امنيتي/
سردار جعفری را بیشتر بشناسیم
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، سرلشکر پاسدار "محمدعلي جعفري" متولد سال 1336 در يزد است كه تحصيلات خود را تا مقطع دبيرستان در اين شهرستان به پايان رساند.

وي در سال 1356، در رشته معماري در دانشگاه پذيرفته شد و فعاليت‌هاي سياسي خود را نيز در همان دوران شروع كرد.

مبارزات انقلابی

در جريان مبارزات مردم انقلابي تهران، همدوش مردم و دانشجويان در تظاهرات شركت كرد و در آستانه پيروزي انقلاب نيز دستگير و به زندان افتاد.

پس از ماجراي انقلاب فرهنگي و بسته‌شدن دانشگاه‌ها، در جهاد علمي دانشگاه به فعاليت ادامه داد و پس از شروع جنگ به عنوان يك بسيجي عازم جبهه‌ها شد و در سال 1360 به عضويت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در آمد.

سابقه جبهه

فرمانده سپاه پاسداران با توجه به ضرورت حضور در جبهه‌ها، تا پايان جنگ به صورت پيوسته و به عنوان فرمانده قرارگاه‌هاي عمليات غرب و جنوب مشغول خدمت شد كه از جمله مسئوليت‌هاي وي، معاونت عمليات سپاه سوسنگرد و فرماندهي‌ تيپ عاشورا، قرارگاه قدس و قرارگاه نجف است.

تحصیلات دانشگاهی

جعفري پس از پايان جنگ براي ادامه تحصيل به دانشگاه مراجعه كرد و در سال 1371 موفق به اخذ مدرك كارشناسي ارشد در رشته معماري شد.

جعفري همزمان با تحصيل نيز به عنوان مسئول عمليات ستاد مشترك و جانشين نيروي زميني سپاه مشغول فعاليت بود و از سال 1371 مسئوليت فرماندهي نيروي زميني سپاه را به مدت 13 سال بر عهده گرفت، كه در 5 سال آخر آن، مسئوليت فرماندهي قرارگاه ثارالله تهران نيز بر عهده وي بود.

آخرين مسئوليتي كه از سال 1384 تاكنون از سوي فرماندهي معظم‌ كل قوا به وي محول شد، راه‌ ‌اندازي مركز راهبردي سپاه بوده است.

"کالک‌های خاکی"

کتاب «کالک‌های خاکی» قرار است خاطرات سردار جعفري را بازگو کند که گل‌علی بابایی نویسنده ادبیات دفاع مقدس در این باره از تدوین نهایی این کتاب و انتشار آن در آینده نزدیک خبر داد.

زندگی سردار جعفری در کتاب "کالک‌های خاکی" دربردارنده خاطرات وی از تابستان 1335 تا تابستان 1361 و فتح خرمشهر است که در یازده فصل و حدود 350 تا 400 صفحه نگارش و تدوین نهایی شده و آماده چاپ است.


در بخشي از اين کتاب آمده است: «اصلاً باورمان نمی‌شد بعد از آن همه سختی‌ها و مشکلاتی که در مدت 25 روز از عملیات "الی‌بیت‌المقدس" با آن دست و پنجه نرم کرده بودیم، این طور آزادانه بتوانیم در خیابان‌ها و کوچه‌های ویران شده خرمشهر قدم بزنیم و در مسجد جامع آن نماز شکر به جای بیاوریم. مهمتر از همه اینها پیام حضرت امام به مناسبت آزادی خرمشهر بود که روح ما را جلا داد».

/انتهای پیام